joi, 14 august 2014

Condamnaţii din dosarul "Transferurilor" au epuizat căile naţionale de atac


B1.Tv


Cei opt oameni de fotbal condamnaţi definitiv în dosarul "Transferurilor" au epuizat căile naţionale de atac, după ce ICCJ a respins, vineri, definitiv cererile acestora de recurs în casaţie.


 penalii din fotbal

Aceasta este aceasta fiind ultima cale naţională de atac din acest proces, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. 

Fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gică Popescu şi Mihai Stoica au depus, la Curtea de Apel Bucureşti, recursuri în casaţie, prin care au cerut să se constate dacă pedepsele din dosarul transferurilor de jucători au fost în conformitate cu legea.

Potrivit prevederilor legale, rolul recursului în casaţie este de a cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să stabilească dacă hotărârea atacată este în conformitate cu regulile de drept aplicabile.

Prin respingerea cererilor de recurs în casație a celor opt oameni de fotbal, acest caz este închis definitiv, pentru că s-au epuizat toate căile naționale de atac. 

Sursele menţionează că inculpaţii mai au posibilitatea introducerii unei cereri de revizuire, dar că, de vreme ce nu au făcut-o până la acest moment, înseamnă că nu au probe suficiente pentru aceasta.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe: 

  - Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, 

  - George Copos la trei ani şi opt luni, 

  - Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, 

  - Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, 

  - Victor Becali la patru ani şi opt luni, 

  - Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, 

  - Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare.


Toate pedepsele sunt cu executare privata de libertate.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu