duminică, 3 august 2014

Lâcher les chiens: Socialismul arhanghelic al lui Victor Ponta


Vladimir Tismaneanu
Megaplagiatorul Victor Ponta a dat semnalul, avalansa fundamentalista s-a dezlantuit. 

Un prieten imi trimite linkul la o emisiune a televiziunii lui Sebastian Ghita. Reportera, sarguincioasa, isi face datoria. Prezinta publicului cine sunt candidatii pentru functia de presedinte si care le-ar fi afilierile religioase. Nu cred ca mai exista o tara in UE in care chestiunea biografiei unui candidat sa fie discutata in asemenea termeni. Accentul cade, cum altfel, pe faptul ca Victor Ponta ar fi singurul candidat ortodox, deci, subreptice, ca ar fi singurul bun roman. Agramatismul cultural si reaua credinta isi dau mana in prezentarea lui Mihai-Razvan Ungureanu ca apartinand “sectei mozaice”. Socialismul arhanghelului Ponta, exclusivist, etnocentric si primitiv, este tot mai mult unul fascizant. Mai lipseste sa se puna in vanzare iconite cu chipul lui Ponta aureolat de boarea unei ortodoxii imaculate…

Deci religia lui Abraham, Moise si David, religia in care s-au nascut Iisus, Petru, Matei, Luca, Pavel, nu este iudaismul, ci “secta mozaica”. Insinuarile anti-protestante sunt abominabile. La fel cele la adresa Monicai Macovei, vinovata ca a abandonat ortodoxia in favoarea mult-hulitului, demonizatului greco-catolicism. Boc este si el un eretic. Kelemen Hunor este catolic, iar papistasii, stim cu totii, nu sunt buni romani, nu au cum sa fie. Ei si greco-catolicii se supun Romei, deci nu asculta de ucazurile Bisericii Nationale. Deplorabil, fireste, ceea ce se petrece acum in campania pesedista este scandalos politic si moral.

Senatorul Sorin Iliesiu, neobosit autor de apeluri, chemari si invocari, unul dintre cei 19 adjuncti ai “boierului” Tariceanu in fruntea parasutei pesediste numita “Partid Liberal Reformator”, vitupereaza contra lui Klaus Iohannis vinovat, pasamite, ca nu a participat la varii festivisme legate de Ziua Nationala. Mai lipseste sa se verifice cine e circumcis si cine nu. Caragiale s-ar cruci. Suntem in plin dadaism politic. Mai grav, revin stafiile unui interbelic in care demagogia despre ce inseamna a fi “bun roman” a avut efecte catastrofice.


Concluzie: socialismul arhanghelic este versiunea romaneasca a dughinismului, ideologia care a inspirat si inspira putinismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu