joi, 14 august 2014

Sova se contrazice in legatura cu onorariul lui Ponta: "Nici un ban" versus "sume absolut modice"



Alex Varzaru



Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor, a oferit miercuri doua variante diferite in legatura cu banii incasati de premierul Victor Ponta pe vremea cand acesta lucra in cadrul firmei sale de avocatura, iar firma se ocupa de contractele cu complexele energetice Turceni si Rovinari.




Intr-o prima pozitie avuta la iesirea de la DNA, unde fusese chemat pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal, Dan Sova a spus: "Nu are nicio implicare Victor Ponta, nu s-a pus problema despre acest lucru. Nu are cum sa fie vizat, nu este nicio legatura intre dansul si aceste contracte. La domnul Ponta nu a ajuns niciun ban".

Aproximativ o ora mai tarziu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, Dan Sova a declarat ca Victor Ponta a primit bani, nespecificand insa daca pentru contractele realizate cu complexele energetice Turceni si Rovinari sau pentru alte activitati juridice.

Astfel, Sova a acuzat controalele ANAF-ului care l-ar fi avut ca tinta pe Victor Ponta. "Au plecat la Victor Ponta, au constatat ca nu are nicio legatura si au ajuns la mine", a spus Dan Sova, aratand ca "sumele pe care le-a incasat Victor Ponta de la noi au fost absolut modice".

"Pentru controalele ANAF-ului din anii 2010-2011, da, e de vina Traian Basescu", a spus Dan Sova, care a sustinut ca presedintele Romaniei e cel care a fost "la butoane" si cel care l-a pus pe fostul sef al ANAf-ului, Sorin Blejnar, sa ii faca acele controale.

In perioada 2007-2008, cand "Sova si asociatii" a incheiat contractele cu cele doua complexe energetice, Victor Ponta a lucrat in cadrul firmei ca senior partner.

Dan Sova a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind contracte mai vechi de consultanta juridica intre cabinetul sau de avocatura si complexe energetice Turceni si Rovinari.

Potrivit unui comunicat DNA, in perioada 2007-2008, firma "Sova si Asociatii" a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Totodata, s-a inceput urmarirea penala si pentru Cristea Dumitru, fost director general si ordonator de credite la Complexul Energetic Turceni. Potrivit DNA, Dan Sova ar fi insistat, in perioada ianuarie -13 februarie 2008, pe langa Cristea Dumitru pentru a incheia un contract distinct de asistenta juridica privind litigiul dintre Complexul Energetic Turceni (CET) si SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA (ICM).

Astfel, afirma procurorii, a contribuit la decizia lui Cristea de a incheia nelegal, in 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii".


Totodata, Dan Sova a conceput termenii si conditiile respectivului contract, semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii". 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu