luni, 8 decembrie 2014

Doamnei ”greviste” Cristiana Anghel, cu dezgust…


Angela Tocilă






Cam trei zile după alegeri, politicienii și-au ținut pliscurile închise. Aproape ca la revoluție, când nu mai vedeai picior de secretar de partid sau mașină cu numere ”mici” prin orașe, când se repliau nevăzuți în spatele emenatului Iliescu. Atunci au stat pitiți ceva mai mult, situația o impunea, nu era sigur să te recunoască cineva pe stradă pentru că riscul să iei câteva după ceafă era destul de crescut. 


Acum, după alegeri. au făcut frumos în Parlament, au votat ridicarea unor imunități, au respins legea amnistiei, ca după ce entuziasmul popular s-a pleoștit pe principiul ”orice minune ține 3 zile, și-au revenit. Aroganți, iresponsabili. nepăsători la ceea ce dorește cu adevărat poporul de la ei, disprețuitori față de lege și mai ales nesimțiți.


Căci cum altfel am putea s-o descriem pe Senatoare Foamei, Cristiana Anghel, acest monstru de aroganță, cea care vrea cu orice preț să demonstreze zicala ”să te ferească Dumnezeu de cerșetorul care ajunge domn”, decât de-o nesimțire agresivă? Doamna senatoare grevistă, oportunista adunată de Antena 3 din orașul în care conform credinței populare s-a răsturnat căruța cu proști, nu mai poate circula cu alt mijloc de transport decât mașină cu șofer plătită din bani publici. 


Ea este indignată de posibilitatea de a fi nevoită să circule (Doamne ferește!) cu taxiul, este indignată că parlamentarii ar putea fi obigați să joace după cum cântă electoratul, este  indignată că diaspora are drept de vot și încurcă socotelile pesedisto-pecisto-securiste, indignată că Dan Voiculescu ar putea putrezi la pușcărie, acolo unde îi este locul.


Doamna Cristiana Anghel se înscrie într-un tipar, unul pe care-l cunoaștem cu toții și în care avem fiecare câte-o cunoștință. Este tiparul din care fac parte oportuniștii, fripturiștii, loazele care nu au nimic de oferit celor din jur și care se remarcă doar printr-o dorință arzătoare de a călca peste cadavre pentru orice le-ar putea aduce lor un beneficiu personal. Învățătoarea grevistă, da, cea care s-a îngrășat vizibil în timp ce pretindea că se află în greva foamei, mincinoasa fomistă care n-a urmărit altceva decât să iasă ca păduchele în frunte, țopârlanca gregară tinde să devină una dintre cele mai detestate persoane care ”muncește” împotriva propriului popor, inclusiv al celor care, Dumnezeu știe ce-a fost în capul lor, au votat-o. 


Insistența cu care încearcă să forțeze o nouă lege a amnistiei este explicată doar prin slugărnicia acestei moarte de foame de a-l salva din pușcărie pe cel ce a scos-o din anonimatul binemeritat, Dan Voiculescu.


Grija față de infractori n-o frământă însă doar pe această țoapă nevrotică, este dezideratul oricărui politician cu tinichele de coadă, și cum în Parlament sunt destui, ne putem aștepta ca ofensiva în sprijinul eliberării din închisori a ”condamnaților politici” să fie virulentă și larg susținută. Mizând pe toleranța unui popor care sare cu găleata de apă să stingă incendiul care-i mistuie casa doar după ce trage un păhărel de țuică pentru curaj, doamna învățătoare și colegii forțează limitele, cu gândul la siguranța financiară proprie și la libertatea amenințată de consecințele propriilor furturi.


Doamnă Anghel, nouă nu ni se rupe inima de mila pușcăriașilor. Nu prea ne pasă de condițiile în care stau (tot pe cheltuiala noastră) în închisori. În definitiv, nu i-a trimis nimeni acolo în concediu sau la studii. Nu credem că ar trebui premiați pentru că au furat și nici că ar trebui să le asigurăm condiții de hotel de 5 stele pentru că ne-au jefuit ani de zile. Nu ne pasă nici dacă ar sta ca sardelele în conservă, unul peste altul în celule, nici dacă n-ar mânca decât o dată pe zi, în definitiv, sunt atâția români care nu au parte nici măcar de-o masă mai acătării în libertate. 


Sunt români care iarna suferă de frig în casele lor pentru că nu-și permit să se-ncălzească. De asemenea, sunt milioane de români care se topesc vara de cald la locul de muncă sau în apartamentele în care tot așa, nu-și permit aer condiționat. Ca să nu mai pomenesc de faptul că românul în libertate e obligat să muncească pentru tot ce pune în farfurie, ceea ce pușcăriașii tăi dragi nu fac.


Și dumneata, doamnă, vrei să plângem de mila pușcăriașilor care o freacă degeaba la inchisoare cu păpica și căldurica asigurate tot pe banii noștri, ai celor pe care ne-au furat, ai rudelor celor uciși sau violați de ei? Doamnă, nu vrem nicio amnistie, nicio grațiere, ba mai mult de atât, vă vrem și pe voi, susținătorii acestui proiect, pedepsiți pentru că uneltiți împotriva intereselor noastre. Și dacă nu există niciun temei legal în sensul ăsta, vă vrem afară din Parlament, cu pretențiile, ifosele, lenea, nesimțirea și fripturismul vostru cu tot. Dumneata doamnă, n-aveai ce căuta nici la catedră, darminte în Senatul României pentru că faci parte din șleahta cea mai murdară care s-a aciuat vreodată în Parlamentul țării, din cea mai nesimțită și infamă clasă politică pe care țara asta a avut ghinionul s-o suporte.


Doamnă senator, vă jucați cu focul, toți 560 sau câți ați mai rămas în libertate. Vă jucați cu nervii și răbdarea noastră, cu dreptul nostru de a fi protejați de scursurile societății, printre care vă numărați și dumneavoastră. Câtă vreme aveți impresia că rolul pe care-l aveți acolo unde v-au trimis niște inconștienți votându-vă la indicațiile trustului trădător de neam Intact, este cel de a elibera pușcăriași cu orice preț și orice cost, asumați-vă și prețul acestei insistențe. 


Românii încep să se gândească cum ar putea scăpa de acest Parlament criminal, de această șleahtă de cefe groase, țopârlani semi-analfabeți, corupți până-n ultima celulă, acești pseudo-politicieni inculți. Imunitatea voastră nu va mai avea nicio valoare în fața celor care vă plătesc și cărora nu le oferiți altceva decât circ, gesturi și legi obscene ce vă servesc doar vouă. Vrem alegeri anticipate și vrem revizuirea Constituției în așa fel încât niciun penal, niciun corupt și mai ales, niciun comunist sau urmaș al acestora să nu mai calce niciodată într-o funcție de conducere în fruntea țării. 



Și mai ales, vrem ca atunci când constatăm că nu vă faceți datoria, să fiți revocați din funcție și obligatoriu să nu mai aveți nici dreptul de a mai candida vreodată. Iar de condițiile și supra-aglomerația din pușcării o să ne pese atunci când vom avea un nivel de trai decent, noi, cei aflați în libertate, care NU FURĂM, nu dăm în cap, ci muncim și vă ținem și pe voi, și pe pușcăriașii voștri!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu