duminică, 7 decembrie 2014

Ponta Exterminatorul si noua era Iohannis (actualizat)


Vladimir Tismaneanu






Megaplagiatorul a mai declansat o epurare in PSD, ba chiar se pare ca ar pregati debarcarea bunicului sau politic, Ion Iliescu. Excluderea lui Mircea Geoana, fost candidat prezidential, fost ministru de externe, fost presedinte al Senatului, probeaza ceea ce scriam recent: Victor Ponta are gura mare si anxietati pe masura, adica gigantice. Victor Ponta a esuat in principala sa misiune, adica in orbanizarea Romaniei. Victor Ponta este un Viktor Orban cu ghinion. Comparat cu Ponta, Mircea Geoana este om de stat. Poate cam tarziu, dar e reconfortant ca Mircea Geoana a descoperit un adevar: Ponta este un mic Kim. Ar fi meritat sa o spuna la ceasul spectacolului grotesc de-acum doar cateva luni…


Stalinist ca forma mentala, poltron si cinic, iresponsabilul premier continua sa bata campii, inventeaza inamici, face matanii, dar nu este capabil sa iasa in fata si sa faca unicul gest onorabil in cazul sau: sa-si dea urgent demisia. Poate ca dl Klaus Iohannis crede povestile ticluite de consilierii sai fenechii, dar Victor Ponta stie adevarul: votul din 16 noiembrie a fost unul, mai presus de orice, contra sa.


Pentru a nu repeta jenantele momente ale formarii echipei de consilieri a lui Emil Constantinescu, dl Iohannis ar trebui sa se fereasca de doua lucruri: clientelismul unora si parvenitismul altora. Cele doua patologii au dus la ruina morala a acelei administratii.


Exista in aceasta tara destui oameni onesti, calificati profesional, competenti, care sa ocupe pozitiile atribuite, se pare, unor personaje precum Dan Mihalache si Andrei Muraru. Primul ar fi fost un consilier perfect pentru Victor Ponta daca ajungea presedinte. Cel de-al doilea, nascut politic sub flamura fenechie, are de-a face cu societatea civila cam cat are Ion Iliescu cu opera lui Montesquieu. Acolo si atunci unde a putut suprima spiritul independent, dl Muraru a facut-o cu pervers zel.


Daca dl Iohannis nu este la curent cu bilantul directoratului Muraru la IICCMER, poate fi ajutat. Un lucru poate uitat, dar teribil de revelator: Acordul de colaborare, semnat de Andrei Marga, groparul ICR, si de Andrei Muraru, groparul IICCMER. A-l numi pe Andrei Muraru consilier prezidential este ca si cum l-ai renumi pe putinofilul Marga in fruntea diplomatiei romanesti. Ar fi, vorba unui mare poet, un pacat si-o rusine…


Unii se intreaba care ar fi problemele legate de posibila numire a lui Andrei Muraru pe post de consilier prezidential. Iata doua linkuri. La nevoie, se poate oferi bibliografie suplimentara.



PS: Dl Dan Mihalache este doctor in stiinte politice al SNSPA. Printre prietenii care l-au sarbatorit, in 2008, Iosif Boda, Titus Corlatean, Mihai Milca (omul lui Marga-Calorifer), ideoloaga pesedista Anne Juganaru. L-a felicitat Adrian Nastase.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu