Dana
Lipii cu pui si cascaval
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 8,10 lipii
- 1 castravete
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- ceapa caramnelizata si uscata(sau verde)
- cascaval
- sos picant
- sos de maioneza cu usturoi
- o lingura cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 1 ou mare
- condimente(sare,boia de ardei iute,praf de
usturoi curry)
- ulei
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in suvite subtiri (se taie
mai usor daca este putin congelat).
Intr-un bol se amesteca faina si condimentele. Se trec
suvitele de pui prin acest amestec, apoi prin oul batut
si apoi prin pesmet. Se rumenesc intr-o tigaie cu
ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.
Se pregateste salata amestecand:
rosiile, castravetele si ardeiul tocate marunt. Se
potriveste de sare, ulei de masline, putin otet si
se amesteca bine adaugand ceapa caramelizata.
Lipiile se ung cu sosul picant sau/si maioneza,
se adauga cateva felii de cascaval, doua linguri
(scurse bine de zeama) din salata pregatita si
2,3 suvite de pui.
Se infasoara strans si se prind eventual
cu cate o scobitoare.
Sper sa va placa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu