DANA
Prajitura de ciocolata
Ingrediente
- 200 g unt
- 40 g cacao neagra
- 5 oua
- 65 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
- 200 g zahar amestecat cu 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri rom
- 50 ml apa rece
- 50 ml frisca lichida
- 150 g ciocolata
- 100 g nuci macinate
- glazura de ciocolata
Mod de preparare reteta Prajitura de ciocolata
Amestecam 150 g de zahar cu apa,frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul.Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile.La final adaugam romul.
Impartim compozitia in 2 .
Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam restul de zahar(50 g) si mixam pana rezulta o bezea tare.
Peste prima compozitie adaugam faina si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.
Tapetam o tava mica(20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)
Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.
Taiem blatul racit in 2, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu