marți, 17 mai 2016

Europarlamentarii români şi-au dus neamurile la Bruxelles


LORYSS



Europarlamentarii români şi-au angajat nepoţii, finii, naşii şi alte neamuri la cabinetele de la Bruxelles, pe post de asistenţi acreditaţi. Remuneraţia lunară a fiecărei rude transferate în PE este de aproximativ 3.500 de euro.


Aleşii români în Parlamentul European au transferat destul de repede la Bruxelles rudele. Primul lucru dus peste mări şi ţări: nepotismul. Un europarlamentar are la dispoziţie sume importante pentru constituirea biroului său şi angajarea de oameni pe post de asistenţi acreditaţi şi asistenţi locali.



3.500 de euro de căciulă pentru neamurile remunerate „european”


Cei 32 de europarlamentari români beneficiază, în prezent, la Bruxelles, de serviciile a 73 de asistenţi acreditaţi. În medie, fiecare europarlamentar ar trebui să aibă doi asistenţi sau chiar trei. Însă cei mai mulţi asistenţi, 39 la număr, sunt înregimentaţi de grupul celor din PSD, PNL, PDL, UDMR, PMP. Dar cea mai mare bătălie s-a dat pentru cine ajunge asistent acreditat pentru simplul fapt că remuneraţia lunară este de 3.500 de euro net.



Team-ul rubedeniilor


Printre cei 73 de asistenţi acreditaţi se numără şi o serie de rude ale unor politicieni români. Astfel, din echipa viitorului comisar european Corina Creţu face parte Ioana Rus, nepoata actualului ministru al Transporturilor – Ioan Rus, coleg de partid cu Creţu. La cabinetul eurodeputatului Cătălin Ivan va presta Miron Podgoreanu, nimeni altul decât fiul fostului preşedinte al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor din perioada 2000-2004, Radu Podgoreanu. Dacă cei doi europarlamentari şi-au luat asistenţi rude de-ale prietenilor ori colegilor de partid, în gruparea PNL din PE, lucrurile sunt mult mai clare.



Ramona Mănescu


Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a ales să fie consiliată de fina sa – Cristina-Mihaela Semănaru. Când Ramona Mănescu a fost ministrul Transporturilor, soţul consilierei, Codruţ Semănaru, a fost pus ca director adjunct al Autorităţii Rutiere Române.

O situaţie mai specială o are pedelistul Theodor Stolojan, care va fi consiliat şi în acest mandat de către o jună de 25 de ani din Republica Moldova, Ana Brînză. Despre cei doi, s-a scris că au o relaţie foarte apropiată, fiind surprinşi de mai multe ori în ipostaze tandre.



Ana Brînză



Nepotism european marca Grapini


Fostul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a ridicat nepotismul la rang guvernamental şi european. Cât timp a fost ministru, şi-a angajat o rudă- Tudor Matarangiu, drept consilier personal, numindu-l ulterior şi la conducerea SC Mamaia SA Constanţa. Acum, Tudor Mataragiu este asistent acreditat al Mariei Grapini la Bruxelles. 



Maria Grapini


El este fratele Ancăi Cristina Mataragiu, nimeni alta decât soţia lui Cosmin Grapini, fiul ministrului Maria Grapini. Mai trebuie precizat că Tudor Mataragiu este fiul colonelului în rezervă Costel Mataragiu, fostul şef al Diviziei Economice din SRI Timiş, demis în ianuarie 2005 de şeful de la acea dată SRI, Ioan Timofte, după ce a fost implicat în mai multe scandaluri şi cercetat în celebrul dosar Jimbolia.



Stranierii şi unicii europeni


Printre asistenţii acreditaţi pe lângă europarlamentarii români se numără şi câţiva consilieri străini. Monica Macovei are doi asistenţi străini – Angelique Hardy şi Riccardo Masucci, iar Adina Vălean, Daciana Sârbu, Victor Boştinaru şi Andi Lucian Cristea beneficiază de serviciile unui consilier stranier. În actuala garnitură de la Bruxelles sunt patru europarlamentari români care au doar un singur asistent acreditat – Daniel Buda (PDL), Siegfried Mureşan (PMP), Victor Negrescu (PSD) şi Traian Ungureanu (PDL). Trebuie precizat că Siegfried Mureşan îl are ca asistent acreditat pe Horia Alexandru Cercel, fostul asistent al Elenei Băsescu în perioada când aceasta a fost europarlamentar.



Horia Alexandru Cercel


Europarlamentarii beneficiază de un salariu de peste 6.000 de euro, la care se adaugă mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, indemnizaţii de şedere, indemnizaţii anuale de călătorie). În plus, eurparlamentarii mai beneficiază şi de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistenţilor.

Salariul brut al unui europarlamentar este de aproximativ 7.900 de euro. Salariul de bază este stabilit la 38,5% din salariul de bază al unui judecător al Curţii Europene de Justiţie. Există şi câteva excepţii: deputaţii care au avut un mandat în Parlamentul European înainte de alegerile din 2009, când a fost stabilit acest sistem unic de salarizare, au putut opta pentru menţinerea sistemului naţional anterior pentru salariu, indemnizaţia tranzitorie şi pensii.

Eurodeputaţilor li se rambursează costul real al biletelor de călătorie pentru participarea la şedinţele plenare, reuniunile comisiilor, reuniunile grupurilor politice de la Bruxelles sau Strasbourg.

O altă indemnizaţie este cea zilnică, numită şi indemnizaţie de şedere. PE plăteşte o indemnizaţie forfetară de 304 euro pentru a acoperi cazarea şi costurile adiacente pentru fiecare zi în care eurodeputatul este prezent în zilele de activitate oficială, cu condiţia să semneze registrul de prezenţă. Această indemnizaţie acoperă facturile de hotel, mesele şi toate celelalte cheltuieli implicate. Majoritatea eurodeputaţilor optează pentru închirierea unui apartament în Bruxelles, unde PE are activitate 2-3 săptămâni pe lună, iar pentru cele 3-4 zile pe lună când activitatea se desfăşoară la Strasbourg se orientează spre hotelurile din zonă.

Închirierea unui apartament cu două camere la Bruxelles variază, în funcţie de zonă şi confort, între 800 şi 1.200 de euro, în timp ce pentru o locuinţă centrală şi confortabilă, cu trei camere, preţurile încep de la 1.400-1.500 de euro.

Hotelierii din Strasbourg încearcă să profite de pe urma cererii care fluctuează în funcţie de activitatea PE, o cameră pe noapte la 3-4 stele putând ajunge şi la 200-250 de euro.



20.000 de euro pentru plata asistenţilor


Pe lângă salariu şi indemnizaţii, eurodeputaţii au asigurată de către PE şi plata salariilor asistenţilor.

Suma maximă lunară pentru asistenţi este de circa 21.200 de euro. Până la un sfert din acest buget poate fi folosit pentru servicii oferite de prestatori de servicii aleşi de deputat, cum ar fi solicitarea unui studiu de specialitate privind un anumit subiect.

Asistenţii acreditaţi, care îşi desfăşoară activitatea la Bruxelles, Luxemburg sau Strasbourg sunt încadraţi în mod direct de administraţia Parlamentului, în conformitate cu condiţiile UE.

De la aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013, Parlamentul European numara 766 de deputati.Grupurile politice sunt urmatoarele:
Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) – este si cel mai numeros
Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European
Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa
Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana
Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni
Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica
Grupul Europa Libertatii si Democratiei

Deputatii de la Parlamentul European isi exercita mandatul de 5 ani

Deputatii se bucura de privilegiile si imunitatile prevazute de Protocolul privind privilegiile si imunitatile Comunitatilor Europene. Practic, imunitatea parlamentara nu este un privilegiu personal al deputatilor, ci o garantie a independentei si integritatii Parlamentului in ansamblul sau.

Astfel, deputatii in Parlamentul European nu pot face obiectul unei cercetari penale, nu pot fi retinuti sau face obiectul unor proceduri judiciare ca urmare a opiniilor sau voturilor exprimate in timpul exercitarii functiei lor.

Imunitatea unui deputat in Parlamentul European prezinta doua aspecte:
pe teritoriu national propriu, ei beneficiaza de imunitatile recunoscute membrilor Parlamentului propriei tari;
pe teritoriul oricarui alt stat membru, ei beneficiaza de imunitate impotriva oricaror masuri de detentie sau urmarire penala.

Odata cu adoptarea Statutului unic al membrilor Parlamentului, in vigoare incepand cu luna iulie 2009, toti deputatii in Parlamentul European primesc acelasi salariu. Salariul lunar brut al deputatilor, conform Statutului unic, este de 7.956,87 euro



Costuri medicale


Deputatii au dreptul la rambursarea din cheltuielile lor medicale.

Aţi observat că politicienii noştri luptă ca nebunii să între în administraţia UE ???? Ştiţi de ce? Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe luna pentru funcţionarii din UE a fost aprobată ! În acest an, 340 de funcţionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe luna!!!!! Da, aţi citit corect! Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE ( Polonia , Malta , Europa de Est ), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania …) vor primi din partea Europei această ofertă ( cadou preţios, putem spune de aur ) doar ca să se pensioneze.

De ce şi cine plăteşte ? NOI !

Tehnocraţii europeni beneficiază de pensii de nababi ….!!!!! Parlamentării, care beneficiază de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating aceşti domni … Adică, Giovanni Buttarelli, care ocupă postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai după 1 an şi 11 luni de serviciu, o pensie de 15150 euro / lună. Colegul său, Peţer Hustinx, şi-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani şi va avea dreptul la aproape 9000 euro pensie pe lună. E simplu, e ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

Mulţi alţi tehnocraţi se bucură de acest privilegiu:
1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12500 euro pensie pe lună.
2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Prima Instanţă, 12900 euro / lună.
3. Daimaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14000 euro / lună.

Fiind în funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă”, prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai că pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare”, dar pe deasupra pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viaţă de om) pentru a valida o carieră completă, în timp ce tu, ca şi mine, trebuie să te omori la serviciu 40 de ani. 
Confruntându-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (în 2020) etc. Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienţi doar 15,5 ani…

Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate şi altor angajaţi. Acum e o armată care se bucură : judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc. Dar, mai nasol, în acest caz, este că aceştia nu contribuie nici cu o centime de euro la super-pensiile lor. Totul se plăteşte de către contribuabili! Noi cotizăm toată viaţă şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, urmează amenzi, penalităţi de întârziere la plată etc. … fără nicio milă. Ei sunt scutiţi de toate acestea!

Va puteţi imagina? Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că verifică dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiază de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizaţie. În schimb ei nu uită că trebuie să joace rolul de ,, jandarmi de la Bruxelles” şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetară, deşi au ambele mâini până dincolo de coate în oala cu gem.

La oră la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12500 – 14000 euro / lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea … Acest lucru este pură provocare!

Scopul acestor rânduri este de a alerta toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.

Nu există nicio îndoială că tehnocraţii din Europa continuă să se bucure pe cheltuiala noastră şi fără griji sau frică de astfel de pensii. S-a efectuat un studiu precis şi documentat despre aceste pensii europene, studiu deja preluat de către mass-media. Difuzarea pe scară largă a materialului în rândul tuturor celor 27 de ţări ale UE, poate ajuta să se schimbe ceva….



Salariul comisarilor europeni


Plata salariilor, indemnizaţiile şi pensiile de comisari sunt în conformitate cu Regulamentul nr 422/67/CEE.

1. La preluarea mandatului:
  - Comisarii au dreptul la o indemnizaţie de instalare
  - Costurile de călătorie la Bruxelles şi înapoi sunt rambursate.

2. În timpul mandatului:
Salariul
  - salariul de bază al unui membru al Comisiei 19,909.89 € pe lună ( vice-presedintii castiga 22,122.10 €, iar Preşedintele câştigă 24,422.80 €).
Comisarii au dreptul la o indemnizaţie de reşedinţă de 15% din salariul lor.
Comisarii au dreptul la o indemnizaţie lunară de divertisment de 607 € (Vice-preşedinţii primesc 911.38 €, iar Preşedintele primeşte 1418.07 €).

3. La terminarea mandatului:
  - La terminarea mandatului, comisarii au dreptul la un salariu in plus.
  - costurile cheltuielilor de deplasare sunt rambursate.
  - O indemnizaţie tranzitorie este plătita începând cu a doua zi după terminarea mandatului. Această indemnizaţie este între 40% şi 65% din ultimul salariu de bază.
  - Fostii Comisari au dreptul la o pensie de viaţă, care se plăteşte de la vârsta de 65 de ani.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu