vineri, 30 august 2013
Coltul lui Dana (8)
Rulada de pui cu sunca si legume
Ingrediente:
1 piept mare de pui
3 felii de cascaval
2 felii de sunca
50 g carne tocata de porc
1/2 ceapa rosie
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 morcov fiert
sare
piper
boia dulce
cimbru
50 g vin alb
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Calim carnea tocata de porc cu ceapa tocata
marunt intr-o lingura de ulei, avand grija sa o
condimentam cu sare, piper si putin cimbru.
Pieptul de pui il taiem astfel incat sa obtinem o
bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de
carne pentru a fragezi, apoi condimentam cu
sare si piper.
Acoperim cu cascaval, apoi cu
sunca. Punem carnea tocata peste sunca, o
intindem uniform, apoi punem cate o felie de
ardei verde, ardei rosu si morcov fiert.
Rulam
pieptul de pui si il strangem cu o sfoara. Trebuie
sa avem griga sa strangem bine capetele, astfel
incat sa nu ne iasa umplutura din rulada.
Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la
cuptor pentru 20 de minute la 200°C.
Dupa
acest interval scoatem folia, turnam vinul peste
carne, apoi uleiul de masline, presaram sare,
piper, cimbru si boia.
Dam rulada inapoi in
cuptor pana se rumeneste.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu