vineri, 4 octombrie 2013

Coltul lui Dana (13)


Bavareza cu zmeura




Ingrediente:


6 galbenusuri

500 ml lapte

175 gr zahar

4 pliculete gelatina

250 ml frisca batuta

1 kg zmeura

Un pachet piscoturi

O lamaie

O cana suc portocale



Mod de preparare:


Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi
dubleaza volumul.

Se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi
pana se ingroasa putin, amestecand continuu, in
jur de 20 de minute. Aveti grija sa nu se
imbranzeasca, trebuie luat de pe foc imediat ce
vedeti ca lingura de lemn adera la compozitie.

Separat se dizolva gelatina in apa rece 10
minute apoi se incalzeste la microunde sau pe
baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Se adauga in
amestecul de oua dupa ce s-a mai racit un pic.

Se lasa sa se raceasca crema de ou.

Se mixeaza
800 gr de zmeura si se amesteca cu
galbenusurile, apoi se adauga frisca batuta in
prealabil si se amesteca incet.

Se inmoaie
piscoturile in zeama de lamaie si suc de
portocale naturale, si se asaza in forma
rotunda.

Se pune jumatate din compozitie peste
piscoturi, apoi se adauga restul de zmeura
intregi.

Se pune restul de crema si se baga la
frigider cel putin 4 ore sau peste noapte,
recomandat.

Se decoreaza cu capsuni sau cu ce
doriti.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu