Quiche
Ingrediente:
250 gr faina
125 gr unt
1 galbenus
1 lingura smantana
sare
3 oua
200 ml smantana
1 lingurita praf de copt
1 lingurita nucsoara
100 gr masline verzi
100 gr ciuperci
2 fire de ceapa verde/praz
200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva
preferati)
100 gr telemea/cascaval
sare, piper
Mod de preparare:
250 gr faina
125 gr unt
1 galbenus
1 lingura smantana
sare
3 oua
200 ml smantana
1 lingurita praf de copt
1 lingurita nucsoara
100 gr masline verzi
100 gr ciuperci
2 fire de ceapa verde/praz
200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva
preferati)
100 gr telemea/cascaval
sare, piper
Mod de preparare:
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul
moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care
nu se omogenizeaza punem o lingura de
smantana.
Aluatul astfel obtinut il punem in
frigider timp de 30 minute.
In acest timp tocam
ceapa marunt si o calim in putin ulei de
masline.
Taiem fasii subtiri pieptul de pui si
adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute
punem si ciupercile si mai lasam putin la foc
mediu.
Stingem focul, adaugam maslinele si
lasam deoparte.
Batem ouale 2-3 minute,
adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai
amestecam putin cu mixerul. In aceasta
compozitie de obicei nu se pune sare, deoarece
telemeaua era deja sarata.
Scoatem aluatul din
frigider il intindem si-l asezam intr-o forma
rotunda tapetata cu hartie de copt.
Intepam din
loc in loc cu furculita si dam la cuptorul
preincalzit aprox 15 minute.
Dupa acest timp il
scoatem din cuptor, turnam amestecul de
ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra
vin ouale batute cu smantana.
Radem
telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in
cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.
moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care
nu se omogenizeaza punem o lingura de
smantana.
Aluatul astfel obtinut il punem in
frigider timp de 30 minute.
In acest timp tocam
ceapa marunt si o calim in putin ulei de
masline.
Taiem fasii subtiri pieptul de pui si
adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute
punem si ciupercile si mai lasam putin la foc
mediu.
Stingem focul, adaugam maslinele si
lasam deoparte.
Batem ouale 2-3 minute,
adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai
amestecam putin cu mixerul. In aceasta
compozitie de obicei nu se pune sare, deoarece
telemeaua era deja sarata.
Scoatem aluatul din
frigider il intindem si-l asezam intr-o forma
rotunda tapetata cu hartie de copt.
Intepam din
loc in loc cu furculita si dam la cuptorul
preincalzit aprox 15 minute.
Dupa acest timp il
scoatem din cuptor, turnam amestecul de
ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra
vin ouale batute cu smantana.
Radem
telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in
cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu