Orez cu legume si pui la cuptor
Ingrediente:
1 bucata piept de pui
125 gr orez
75 gr bacon
100 gr ciuperci
50 gr mazare verde
50 gr porumb
busuioc
sare, piper
cascaval
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
½ ceapa
40 gr unt/margarina
50 ml lapte
20 ml smantana pentru gatit
40 gr faina
nucsoara
sare, piper
Mod de preparare:
Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand
incepe sa clocoteasca adaugam orezul si lasam
sa fiarba in functie de instructiunile de pe
ambalaj.
Spalam si taiem cubulete mici pieptul
de pui, il condimentam cu sare si piper si-l
calim in putin ulei de masline pana devin aurii.
Presaram busuioc.
Baconul il taiem fasii subtiri
si il calim in putin ulei, adaugam ciupercile
felii, mazarea si porumbul.
Le amestecam si condimentam.
Sosul Bechamel: intr-o tigaie
punem untul la topit si calim ceapa tocata
marunt.
Adaugam faina, lasam cateva minute
amestecand continuu.
Treptat adaugam laptele,
pe care in prealabil l-am incalzit putin, iar apoi
punem si smantana.
Condimentam cu sare,
piper si nucsoara si lasam pana se ingroasa.
Luam un vas termorezistent, il ungem cu sos
bechamel, punem un strat din amestecul de
orez, un strat de sos, cascaval ras, iar orez, apoi
sos, cascaval si tot asa pana se termina toate,
iar la sfarsit acoperim cu cascaval.
Dam la cuptorul preincalzit in jur de 20-25 minute pana
se rumenste frumos cascavalul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu