Inghetata de mure
Ingrediente:
200g mure
50ml suc de mere
100g zahar brun pudra
285ml smantana lichida grasa/double cream de
preferinta
190ml lapte condensat indulcit
O lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica,
aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3
minute.
Amestecati din cand in cand.
Adaugati
zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la
fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand,
pana se formeaza un sirop putin gros.
Lasati sa
se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti
deoparte pentru decor.
Dati sosul ramas la robot
pana formeaza un piure si strecurati pentru a
elimina bobitele murelor.
Mixati smantana
lichida pana formeaza moate, adaugati laptele
condensat si esenta de vanilie si bateti bine
pana se intareste.
Puneti crema intr-un vas
rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si
amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar
fasii asimetrice.
Acoperiti si dati la congelator
pentru cel putin 3 ore. Serviti in cupe cu sirop
deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu