joi, 12 decembrie 2013

Coltul lui Dana (23)



Tort cu zmeura






Ingrediente:

300g faina

3 lingurite praf de copt

200g zahar

1 pachet zahar vanilat

Coaja rasa de la o lamaie

3 oua

150 ml ulei

150 ml apa minerala



Ingrediente crema:
2 plicuri gelatina

400 g iaurt slab

130g zahar

400ml frisca

Zeama de la o lamaie



Ingrediente decorare:
1 kg zmeura

2 pachete tort gelee

500ml suc de mere




Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade.

Cerneti faina si
praful de copt intr-o strecuratoare.

Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si
framantati totul intr-un aluat omogen.

Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie
de copt.

Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se
raceasca.

Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi
dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe
pachet.

Amestecati iaurtul cu 100g zahar.
Incorporati gelatina peste iaurt. Bateti frisca si
adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.

Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija
sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se
taia compozitia.

Intindeti crema pe blat si
bagati la rece, circa 2 ore.

Spalati zmeura si
lasati-o sa se scurga.

Pregatiti glazura
amestecand pliculetele de tort gelee cu 3
linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi
dati la fiert pentru un minut.

Puneti zmeura
deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi
bagati la rece.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu