Tort cu zmeura
Ingrediente:
300g faina
3 lingurite praf de copt
200g zahar
1 pachet zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
3 oua
150 ml ulei
150 ml apa minerala
Ingrediente crema:
2 plicuri gelatina
400 g iaurt slab
130g zahar
400ml frisca
Zeama de la o lamaie
Ingrediente decorare:
1 kg zmeura
2 pachete tort gelee
500ml suc de mere
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Cerneti faina si
praful de copt intr-o strecuratoare.
Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si
framantati totul intr-un aluat omogen.
Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie
de copt.
Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se
raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi
dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe
pachet.
Amestecati iaurtul cu 100g zahar.
Incorporati gelatina peste iaurt. Bateti frisca si
adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija
sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se
taia compozitia.
Intindeti crema pe blat si
bagati la rece, circa 2 ore.
Spalati zmeura si
lasati-o sa se scurga.
Pregatiti glazura
amestecand pliculetele de tort gelee cu 3
linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi
dati la fiert pentru un minut.
Puneti zmeura
deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi
bagati la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu