marți, 2 aprilie 2013

Coltul lui Dana (2)

Dana


Gaina cu oua



Ingrediente:
4 oua fierte – de consistenta tare
40 g sunca slaba tocata marunt (1 felie mare)
50 g cascaval ras
35 g unt
1/8 lingurita mustar dulce
1 lingurita smantana
1 praf de sare
1 praf piper macinat
Pentru decor:
morcov, boabe de piper, verdeata




Mod de preparare:

Curatam ouale fierte si le taiem un varf, astfel
incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul.

Sunca si cascavalul le dam prin razatoare. Intr-un
bol amestecam sunca, cascavalul, untul,
mustarul, smantana impreuna cu galbenusurile
si albusurile din capacul taiat pe care le-am
maruntit in prealabil cu un cutit.

Asezonam cu putina sare si piper si amestecam pana se
omogenizeaza compozitia. Cu aceasta umplem ouale,
iar din ce va ramane modelam bilute pe care le punem
in platou. Acestea vor fi “ouale” gainuselor noastre.

Din morcovi taiem felii subtiri, apoi construim
creasta si ciocul. Ochii ii punem din boabe de
piper sau din bucatele mici de masline.

Punem gainusele langa oua, decoram cu verdeta
si servim. Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu