luni, 28 iulie 2014

Clanul Anghel și clanul Voiculescu – găsiți deosebirile


Angela Tocilă




Nu ar trebui să ne mire deloc percepția deformată a românului asaltat din toate părțile de informații pe care altădată le-ar fi disprețuit, pe care altădată nu le-ar fi crezut nici beat stâncă. Altădată, zic, înainte ca Antena 3 să fie parte din familie, parte din preocupările zilnice, biserica de zi și noapte a unui popor ce se vede în oglinzi strâmbe ce-i deformează realitatea asupra României în general, dar și individual, asupra persoanei fiecăruia. Fără Antena 3 și preoții ce predică neîncetat ura și segregarea națională împărțind românii în băsiști și nebăsiști, aruncând anatema asupra celor dintâi, n-am fi ajuns astăzi să punem la îndoială cuvântul, comportamentul, cinstea și onoarea unui președinte de țară, luând de bune spusele unor țigani interlopi ale căror preocupări tradiționale le cunoaștem deja din rechizitorii.

Nu discutăm din punct de vedere etnic hibele sau calitățile niciunei etnii care trăiește în România, nu e vorba de rasism aici, ci de o simplă stare de lucruri. Niște interlopi care au făcut averi uriașe din camătă, criminalitate, niște analfabeți, violenți fără scrupule au ajuns ca declarațiile lor să fie credibile doar la Antena 3 și RTV, doar pentru telespectatorii Antenei 3 și RTV, doar pentru că aceștia se află în conflict cu fratele președintelui. O familie aflată prin pușcării aproape în întregime pentru infracțiuni cu violență, șantaj sau tentativă de omor ne este prezentată ca fiind victima președintelui, rostogolindu-li-se membrilor acesteia toate aberațiile inventate de ei sau învățate de la alții,  în spațiul public, prin intermediul presei.

Izaura Anghel, cu vocea ei guturală, aruncă acuzații spre oameni care într-o țară civilizată ar trebui să fie deasupra oricăror suspiciuni, și chiar sunt, vorbind de procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, de președintele României, cel care, de-a lungul celor două mandate a fost puricat, scormonit, investigat ”jurnalistic” până mai nu și-au dat duhul la datorie slugile turnătorului securist în slujba căruia se află. Și totuși, iată, azi suntem îndemnați cu șiretenia învățată pe la școlile Securității, cu ticăloșia omului care toată viața sa a adunat informații despre alții  pe care să-i poată șantaja, cuvântul unor țigani analfabeți, bașca pușcăriași sau viitori pușcăriași să primeze în fața celui al procurorului general și al președintelui.

Din ce gaură neagră se târăsc toți aceștia care, deși n-ar accepta niciodată să aibă vestita familie Anghel în vecinătatea lor și nici măcar pe aceeași stradă cu ei, sunt gata să creadă toate acuzațiile pe care, în dorința de a scăpa cu orice preț de consecințele faptelor lor, le aruncă în direcția celor care le-au fost indicați de Antena 3 ca fiind inamicii lor personali și publici totodată? Din tenebrele realității deformate de o presă criminală, total aservită patronilor ce s-au dovedit a fi niște interlopi și ei. Altfel nu pot fi numiți, căci asemeni familiei Anghel, și aceștia se folosesc de aproximativ aceleași practici: evaziune, șantaj, furt, calomnie. Nu e nicio deosebire între clanul Anghel și clanul Voiculescu, împărtășesc aceleași ”valori” iar mijloacele prin care le pun în practică diferă doar prin tipul violenței, în sensul că unii o practică pe cea fizică iar alții pe cea psihologică.

Mi-e greu să-i înțeleg pe cei care simpatizează cu Izaura Anghel de după ecranul televizorului, doar pentru că acuzațiile pe care le face aceasta sunt împotriva celui care a cumulat toată ura propagată în ani de Antena 3, atâta vreme cât după ce aruncă ”bombele”, infractoarea se urcă la volanul unei mașini de lux pe care o conduce până la palatul familiei. Pensionarul ce-și alimentează ura la televizor și varsă fiere prin toți porii, deși știe că interlopii familiei Anghel n-au avut niciodată alte preocupări în afară de criminalitate, deși n-au plătit în viața lor 1 leu la stat, preferă să-și blocheze neuronul funcțional ca să nu-și pună întrebările firești, anume prin ce mijloace au dobândit țiganii sumele astronomice despre care e vorba în acest caz, de sute de mii sau chiar milioane de euro. Ei, cei care se vaietă mereu că nu le ajunge pensia de medicamente, întreținere și mâncare au ajuns să plângă de mila unora care n-ar ezita să-i scuipe pe stradă și chiar o fac uneori.

Ei nu se gândesc că banii negri care se învârt prin catacombele României subterane, bani obținuți din falimentarea unora, din taxele de protecție aplicate altora, din șantaj, din camătă, din prostituție și cerșetorie, reprezintă unul din motivele pentru care ei, proștii pământului, fraierii universului au pensia mică. Nu se gândesc că dacă averile ilicite ar fi confiscate și fenomenul de largă răspândire ce se petrece chiar sub ochii noștri ar fi stopat măcar într-o oarecare măsură, viața lor ar fi ceva mai ușoară, societatea mai curată și mai sănătoasă. Nu, ei văd doar ceea ce li se vâră în ochi cu mișelia sclavului de presă bine plătit: Băsescu e de vină pentru sărăcia lor.

Deformarea percepției realității n-a fost folosită nici măcar de Ceaușescu atât de abil cum o face acum Voiculescu, cel ce-și vede imperiul construit prin fraudă, furt și șantaj, amenințat. Gloata pe care a manipulat-o el e una de morți vii capabili ca prin mușcătura lor să infecteze și pe cei sănătoși. Mașinăria infernală pe care a construit-o este un atac la securitatea statului, la sănătatea societății. Morții vii ce propagă ura Antenei 3 bântuie printre noi cu creierele terciuite de iluzii, de minciuni și mistificări. Dar mai presus de toate, de ura în cea mai urâtă, virulentă și periculoasă formă a ei. Voiculescu a creat mutanți fără experimente genetice, doar prin manipulare, punând în fața unei națiuni aflate în plină decadență, oglinda deformată a unei realități ce nu există.


E o scenare”, a țipat pe treptele tribunalului, Sfânta Izaura, ”vedeta” cu voce guturală… Națiunea s-a trezit mugind: ”Jos Băsescu!”.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu