vineri, 30 august 2013

Coltul lui Dana (8)


Rulada de pui cu sunca si legume


Ingrediente:


1 piept mare de pui

3 felii de cascaval

2 felii de sunca

50 g carne tocata de porc

1/2 ceapa rosie

1/2 ardei rosu

1/2 ardei verde

1 morcov fiert

sare

piper

boia dulce

cimbru

50 g vin alb

3 linguri ulei de masline


Mod de preparare:
Calim carnea tocata de porc cu ceapa tocata
marunt intr-o lingura de ulei, avand grija sa o
condimentam cu sare, piper si putin cimbru.

Pieptul de pui il taiem astfel incat sa obtinem o
bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de
carne pentru a fragezi, apoi condimentam cu
sare si piper.

Acoperim cu cascaval, apoi cu
sunca. Punem carnea tocata peste sunca, o
intindem uniform, apoi punem cate o felie de
ardei verde, ardei rosu si morcov fiert.

Rulam
pieptul de pui si il strangem cu o sfoara. Trebuie
sa avem griga sa strangem bine capetele, astfel
incat sa nu ne iasa umplutura din rulada.

Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la
cuptor pentru 20 de minute la 200°C.

Dupa
acest interval scoatem folia, turnam vinul peste
carne, apoi uleiul de masline, presaram sare,
piper, cimbru si boia.

Dam rulada inapoi in
cuptor pana se rumeneste.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu