joi, 5 decembrie 2013

Coltul lui Dana (22)



Praz cu masline






Ingrediente:


500g carne de porc

500g praz

200g masline negre

O ceapa

3 linguri pasta de tomate

50ml suc de rosii

O lamaie mica

Un cub concentrat de legume

50ml vin alb sec

O legatura marar

O legatura patrunjel

8 linguri ulei



Mod de preparare:


Puneti intr-o cratita 4 linguri de ulei si caliti
carnea taiata bucatele pana se evapora apa.

Dupa ce aceasta s-a rumenit, adaugati 500ml
apa, concentratul de legume si lasati sa fiarba
la foc mediu, cu capacul deasupra, pentru 30 de
minute.

Intr-o alta oala, fierbeti niste apa,
adaugati lamaia si maslinele si lasati sa se
opareasca 5 minute. Scurgeti-le de apa si dati-le
deoparte.

Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata si
prazul taiat bucati de 4 cm, pentru 5 minute la
foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a fiert carnea, adaugati ceapa si prazul,
turnati 500ml apa si vinul, lasati sa fiarba 25 de
minute.

Adaugati pasta de tomate si sucul de
rosii, condimentati, adaugati maslinele si lamaia
taiata felii, amestecati bine si dati la cuptorul
preincins la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Scoateti din cuptor, adaugati mararul si
patrunjelul tocat.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu