joi, 19 decembrie 2013

Coltul lui Dana (24)


Aripioare de pui crocante







Ingrediente:


16 aripioare de pui (mici, sa se patrunda usor)

100 gr pesmet

100 gr faina

100 gr fulgi de porumb maruntiti

2 oua

sare, piper, boia dulce, chilli

ulei pentru prajit




Mod de preparare:


Ai nevoie de trei vase: in primul vas pui
jumatate din cantitatea de faina; in al doilea
bati ouale si pui sare si piper; in al treilea
amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati,
pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de
cutit de chilli.

Fulgii ii poti sfarama punandu-i
intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in
robot.

Aripioarele le speli si le stergi cu
prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin
primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea.

Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins
(cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se
rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandule
de pe o parte pe alta.

Le scoti pe o farfurie
cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si
eventual, le tamponezi deasupra cu inca un
servet.

Serveste-le cu salata, cu piure sau cu
cartofi prajiti.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu