duminică, 17 august 2014

Duios, economia duduia (cu minus în faţă)


Threedots




Motto:
Profesoara de matematică le explică elevilor numerele negative după care, pentru a fi mai bine înţeleasă, le dă un exemplu:
  - Copii, să presupunem că în sala de clasă sunt trei elevi şi cinci dintre ei pleacă, deci ar mai trebui să intre doi ca să nu fie nimeni. Aţi înţeles?


Cam la fel se întâmplă şi cu economia noastră şi cu explicaţiile premierului indigo.

În anii de glorioasă guvernare “dubluve pontista”, ca urmare a:

  - creşterii locurilor de muncă cu un milion,

  - privatizărilor extraordinare, reuşite de un guvern supercompetent,

  - proiectelor economice geniale care au sifonat banii în toate direcţiile, numai în cea necesară nu,

  - măreţelor planuri privind infrastructura şi dezvoltarea ei,

  - fugii investitorilor străini, mai îndârjită decât fuga robilor din Egipt,

  - superbelor investiţii chinezeşti în urma invaziei de pace şi prietenie a premierului lor la premierul nostru, investiţii care se remarcă, mai ales, prin absenţa totală,

  - redistribuirii bugetului în funcţie de necesităţile lor electorale,

… şi altor multe măsuri economice, care mai de care mai idioate, sau ticăloase, sau habarniste, generate de minţi luminate – ale căror principală preocupare a fost cum să se ferească de puşcărie şi în subsidiar să arunce vina pe unii sau pe alţii, sau pe greaua moştenire – iată că economia noastră “sănătoasă” face noi paşi pe calea progresului şi bunăstării, cale deschisă de promisiunile electorale excepţionale ale premierului în funcţiune şi subliniate în tezele din aprilie şi glorioasele cuvântări ale tovarăşilor din conducerea de partid şi de stat.

Mai pe scurt, economia României, una din cele mai sănătoase şi mai robuste economii din UE, după cum ne asigura acelaşi dubluve Ponta, iată că a înregistrat două trimestre de creştere economică spectaculoasă, în sensul că nici vorbă, adică “creşteri negative” cum ar spune distinsa specialistă Maria Grapini, care a făcut limba română cu profesorul de lucru manual.


Ce ne spune Eurostat.


Păi Eurostat ne spune că recesiunea tehnică reprezintă existenţa a două trimestre consecutive cu scădere economică. Datele Bruxelles-ului arată că economia României a avut în primul trimestru al acestui an scădere de 0,2%, iar în al doilea trimestru o scădere de 1,0%. Aşa e şi pe continentul nord-american şi peste tot. Două trimestre consecutive de scădere economică, înseamnă recesiune.

Faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, există o creştere de 1,4%.


Ce ne spune Ponta.


Păi Ponta ne spune că: “Datele oficiale confirmă vestea bună – România continuă creşterea economică! Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE. Este ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km la oră şi acum mergem cu 100 km la oră – dar mergem tot înainte!”

Pentru dubluve P. numerele negative nu au nici o semnificaţie.

Magistralul premier ştie că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, am crescut.

Da, măi priceputule, faţă de anul trecut am crescut cu 1,4% în primele două trimestre şi am crescut cu un milion % faţă de primele două trimestre de pe vremea lui Caragea Vodă şi cu şaişpetrilioane % faţă de economia lui Burebista din primul semestru al anului 50 î.Hr. Cel mai periculos moment apare atunci când un trăitor îi crede pe toţi mai cretini decât el, că deja chestia asta depăşeşte cu mult faza de minciună, sau dezinformare.

La rândul lui, un alt idiot cu funcţie, pe numele lui Palada şi cu funcţia de purtător de vorbă, de la guvern la fraieri, ne fericeşte cu o explicaţie, cel putin la fel de halucinantă:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a insistat că România cunoaşte o creştere economică şi i-a ironizat pe cei care susţin că cifrele eliberate de Eurostat indică o “recesiune”. “Să dea Dumnezeu să avem numai recesiuni dintr-astea”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Mirel Palada a precizat că România cunoaşte o creştere economică, iar criticile reprezintă atacuri electorale.”

Hmm. Critici electorale, zice luminatul. Uite aşa aflăm şi noi că domnul Eurostat participă la alegerile prezidenţiale din România şi vrea să-şi scufunde adversarii. La aşa guvern, aşa purtător cu vorba. Măi, Palada, că eşti cretin nu-i vina ta, dar de ce ţii morţiş să aflăm şi noi?

Pentru că nu participă şi la alegerile din ţările vecine şi prietene, candidatul prezidenţial Eurostat, ne turteşte basca cu alte abureli electorale, cum ar fi:

Vecina de la Sud a României, Bulgaria, a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creştere de 0,3%, iar îl al doilea trimestru de 0,5%. În raport cu aceeaşi perioada a anului trecut, economia Bulgariei s-a mărit cu 1,6%.
În cazul Poloniei, creşterea de pe primul trimestru a fost de 1,1%, iar pe al doilea trimestru de 0,6. Faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, creşterea este de 3,2%.
Şi ca să ne bage complet în boală, îi menţionează şi pe bunii si traditionalii noştri amici, care trag tare cu economia să ne cumpere Ardealul:

Analiştii economici au fost surprinşi de ritmul alert de creştere al Ungariei. Pe primul trimestru al acestui an, economia Budapestei a crescut cu 1,1%, iar pe al doilea trimestru cu 0,8%. Marea surpriză o reprezintă cifra care arată starea economiei în raport cu aceeaşi perioada a anului trecut: creşterea este de 3,7%.
P.S. În urma publicării unor cifre defăimătoare la adresa economiei româneşti duduinde ( că dubluve Ponta nu minte) şi a comportamentului absolut anti-românesc al cetăţeanului Eurostat, care mai are şi tupeul să candideze la funcţia supremă, patrioţii antenei3, prin reprezentantul lor de marca Mihai Raspopitu’ Gâdea, cheamă pe toţi cei săraci cu duhul la o plimbare de protest, prin faţa sediului Eurostat.


Mişcarea menţionată, absolut paşnică, se va numi, “plimbarea economiei – un pas înainte, doi paşi înapoi”. Cu această ocazie, măscăriciul postului amintit, Mircea Badea va executa un şpagat în vederea colectării de fonduri pentru relansarea economiei. “Si ei sunt varani”.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu