luni, 5 ianuarie 2015

Dragă Victor, ai putea da o ordonanţă să se interzică parcarea laterală?


Florin Negrutiu


Ai suferit destul. Ce, ai omorât pe cineva? Ai furat şi ai dat înapoi, ca tot omul, prin ordonanţă de urgenţă.






Coşurile de la Kauflandul de pe Barbu Văcărescu funcţionează doar cu monede de 50 de bani. Dragă Victor, doamna Vali de la doi, care n-are niciodată monede de 50 de bani, te roagă să dai o ordonanţă să se rezolve cadrul legislativ care reglementează statutul cărucioarelor de supermarket.

Fiii mei insistă să dai o ordonanţă ca să se difuzeze obligatoriu Singur Acasă în fiecare duminică din an, nu doar de Crăciun. 

Soţia mea te roagă să dai o ordonanţă care să interzică parcarea laterală. 

Tata îşi doreşte o ordonanţă care să dea meciuri pe toate canalele, nu doar pe cele de sport. 

Mama vrea o ordonanţă care să stingă becurile automat cum ieşi din cameră. 

Vecinii mei te deranjează cu o ordonanţă care repară liftul şi cu una care strânge gunoiul şi în zilele libere legale. 

În fine, mie poţi să-mi dai o ordonanţă ca să-mi aducă maşina de spălat cu uscător pe care am comandat-o de Black Friday, dar pe care n-am văzut-o nici în ziua de azi. Şi dacă se poate, ai putea da şi un HG care scoate petele de pe rufe şi lasă un miros de prospeţime în viaţa ta?

Vezi, toţi avem probleme, mai mici sau mai mari, şi toţi îţi scriem cu încredere, ca lui Moş Crăciun. Ne permitem să-ţi spunem „tu”, pentru că în campania electorală, când ne-ai înfundat cutiile poştale cu pliante, ne-ai promis că vei fi alături de noi şi ne vei împlini toate dorinţele, să fim şi noi mândri la noi în ţară. Am aflat ieri că ai inaugurat sezonul ordonanţelor pe persoană fizică, altfel n-am fi îndrăznit. Deci cum rămâne? Ne dai ori nu ne dai?

În rest, fie ca magia sărbătorilor să-ţi mângâie sufletul! Ai suferit destul. Ce, ai omorât pe cineva? Ai furat şi ai dat înapoi, ca tot omul, prin ordonanţă de urgenţă. Oricum, eşti primul care face asta. Alţii şi-au dat legi ca să fure, tu ţi-ai dat o lege ca să restitui ce ai furat. Te iartă Moşu, plagiatorule!

La mulţi ani!


Un grup de cetăţeni responsabili


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu