sâmbătă, 25 mai 2013

MASONII SUNT PESTE TOT

A scăzut sau a crescut influența masoneriei în lumea contemporană?
O primă ipoteză este că rolul masoneriei a scăzut. Cauza ? Campania antimasonică din anii 30-40 din secolul trecut și represiunea organizată de regimurile totalitare – care vedeau loji masonice peste tot.

Acest factor a dus la diminuarea influenței masoneriei în perioda postbelică. Masonii au fost demonizați, considerați vinovați la Berlin, Madrid, Vichy, București pentru toate relele care se întîmplau în societate. Era un țap ispășitor perfect datorită imaginii sale de sectă secretă care exercită o infuență subterană în politică, justiție, armată, presă, afaceri. Interdicțiilor, represiunii, etc, i-a corespuns o vastă operație de propagandă antimasonică declanșată cu scopul de a mobiliza opinia publică în favoarea regimurilor respective.

Masoneria se făcea vinovată de căderea Frantei în iunie 1940. Pierderea de teritorii, nord/vestul Transilvaniei, Basarabia Bucovina se datora unui complot masonic urzit de camarila evreiasco-masonică în conivență cu masoneria anglofranceză, vinovată de Tratatul de la Versailles. La București ( sala Dalles) și la Paris în 1941 s-au organizat expoziții antimasonice unde a fost expus din materialul confiscat de Poliție cu ocazia perchezițiilor de la sediile lojilor masonice. Presa a orchestrat campanii care demascau complotul masonic…

Un ex. În Franța numărul ”fraților”a scăzut de la 30.000 în 1939 la 7.000 in 1945.

Această diminuare a influenței lojilor masonice de după război este privită cu scepticism de alți amatorii ai teoriei conspirației. Ei spun că de fapt asistăm la o creștere fără precedent a influenței lojilor masonice. Ar fi vorba de o tactică “low profile” care corespunde doctrinei și practicii masonice care cultivă secretul.

Scopul este de a face lumea mai puțin vigilentă vizavi de activitățile masoneriei. Lojile ar continua să controleze politica, afacerile, massmedia și – prin rețelele lor internaționale – să influențeze hotărîtor marile decizii în lumea contemporană…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu