joi, 13 februarie 2014

Emily Blunt



Emily Olivia Blunt se naste in Londra, pe 23 februarie 1983, ca cel de-al doilea copil din cei patru ai familiei Blunt. Tatal este de profesie avocat iar mama profesoara. Sora mai mare, Felicity, este agent literar.




De mica este trimisa pentru a studia la o scoala particulara- Ibstock Place School, unde primeste o educatie riguroasa bazata pe joc constructiv. Dovedeste un entuziasm deosebit pentru materiile stiintifice, arta si sport darva fi trasa inapoi de o subita si inexplicabila balbaiala.






Timp de trei ani incearca diverse terapii- de la logoped pana la psiholog, insa salvarea miraculoasa intervine surprinzator cand una din profesoare o distribuie intr-o piesa de teatru intr-un rol ce presupunea un accent diferit. Accentul scotian abordat nu este foarte convingator dar face ca balbaiala sa dispara. Pentru micuta Emily, scena se dovedeste benefica.




Totusi, mediul scolar de la Ibstock nu e unul foarte prietenos. Simtind puternic presiunea concurentei dar si rautatea pe care o aduce spiritul de competitie, Emily este o adolescenta destul de retrasa, foarte selectiva si prudenta in relatiile sociale.






Datorita rezultatelor foarte bune la scoala, in 1999 este admisa la Hurtwood House- probabil cea mai buna scoala cu internat din tara. Oferta educationala includea, pe langa o varietate mare de sporturi, si performante cursuri de arta teatrala, tinute de profesionisti din West End. 




Pe langa lectiile de canto, violoncel si sport, Blunt se evidentiaza ca fiind unul din cei mai promitatori studenti, fiind aleasa sa participe la Festivalul de Teatru de la Edinburgh in august 2000. Piesa "Bliss", scrisa de Paul Sellar, se dovedeste un amestec interesant de muzica rock si Love Story. Blunt apare aici de Adrian Rawlins al carui agent, Ken McReddie era, de asemenea, prezent la festival pentru a arunca un ochi la tanara speranta de la Hurtwood. McReddie isi trece imediat in agenda un plan de promovare al noii venite. 






Dupa ce finalizeaza cei doi ani de studiu la Hurtwood, este imediat distribuita in adaptarea "The Royal Family", pusa in scena de Sir Peter Hall. 




Anul urmator, in 2002, o gasim intr-o alta productie de succes- "Vincent in Brixton", o transpunere in scena a perioadei petrecute de Vincent Van Gogh. Adaptarea scenica, sub regia lui Richard Eyre, este filmata pentru posteritate de BBC4. 






Ultimul rol pe scena inregistrat in 2002 este cel al Julietei, intr-o varianta usor extravaganta a celebrei piese shakesperiene care permite ca Blunt sa fie evidentiata.






Odata cu 2003, cariera ei se muta pe micul ecran insa prima ei aparitie intr-o productie TV("Boudica") ramane patata de excentricitatea serialului. Dupa alte doua roluri in seriale TV, "Henry VIII" si "Foyle's War", este din nou remarcata, in rolul mostenitoarei bogate din "Moarte pe Nil"- adaptarea din seria Poirot(2004).






In acelasi an, devine un nume odata cu rolul frumoasei adolescente din "My summer of Love" pentru care primeste premiul Evening Standard pentru debut promitator. Regizorul Pawel Pawlikowski o lauda pentru naturaletea cu care transmite trairile personajului.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu