luni, 10 februarie 2014

Monica Bellucci





Monica Anna Maria Bellucci (n. 30 septembrie 1964) este o actriță și manechin din Italia.








Bellucci s-a născut în Città di Castello, Umbria, Italia, fiica Mariei Gustinelli, pictoriță, și a lui Luigi Bellucci, care deținea o companie de transporturi.








Bellucci a început modelingul la 16 ani, când participa la Liceo classico. Inițial, urmărea o carieră de avocat, Bellucci practicând modelingul pentru a-și plăti cheltuielile de școlarizare la Universitatea din Perugia, dar stilul ei de viață i-a distras atenția de la învățat. 








Ea vorbește italiană, franceză și engleză fluent, spaniolă semi-fluent, vorbind în toate aceste limbi în filmele în care a jucat, dar și în aramaică pentru filmul Patimile lui Hristos în care a jucat rolul Mariei Magdalena.








Bellucci s-a căsătorit cu fotograful Claudio Carlos Basso în 1990, dar mai târziu a divorțat. În prezent, este căsătorită cu actorul francez Vincent Cassel, alături de care a jucat în câteva filme și au împreună două fete: Deva (născută la 12 septembrie 2004) și Léonie (născută la 21 mai 2010).






În 2004, în timp ce era însărcinată cu Deva, Bellucci a pozat nud pentru varianta italiană a revistei Vanity Fair ca protest față de legislația restrictivă a italienilor în privința tratamentelor de fertilitate, care le sunt interzise femeilor necăsătorite, interzicerea fertilizării "in vitro" a femeilor lesbiene, precum și a celor care au depășit vârsta fertilității.[8] În aprilie 2010 a pozat din nou semi-nud tot pentru Vanity Fair.






În filmul documentar "Marea Întrebare", vorbind despre filmul Patimile lui Hristos, Bellucci a declarat: „Sunt o agnostică, deși respect și mă intereseaza toate religiile lumii. Dacă este însă ceva în care să cred, atunci acesta este energia misterioasă care face ca oceanele să spumege, Luna să se miște și care unește natura și ființele vii”






În 1988, Bellucci s-a mutat la Milano unde a semnat un contract cu agenția Elite Model Management. În 1989 a devenit un model cunoscut la Paris și la New York. A pozat printre altele pentru Dolce & Gabbana și revista Elle. 








În același an, Bellucci a început să ia lecții de actorie. În 2004 se află în lista anuală 100 cele mai frumoase femei din lume a celor de la AskMen. În Italia este considerată sex simbol








Cariera de actriță de film a lui Bellucci a început în 1990. 






A jucat câteva roluri minore în La Riffa (1991) și Dracula în regia lui Francis Ford Coppola (1992). 






În 1996 a fost nominalizată la Premiul César pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul său Lisa din L'Appartement ceea ce i-a întărit poziția ca actriță. 






A devenit cunoscută și populară în urma rolurilor din Malèna (2000), Brotherhood of the Wolf și Irréversible (2002). 






De atunci a jucat în mai multe file europene și americane ca Tears of the Sun (2003), The Matrix Reloaded (2003), The Passion of the Christ (2004), The Brothers Grimm (2005), Le Deuxième souffle (2007), Don't Look Back (2009) și The Sorcerer's Apprentice (2010). 






Trebuia să portretizeze politicianul indian Sonia Gandhi în filmul biografic Sonia, inițial planificat pentru lansare în 2007, dar filmul a fost amânat.




Bellucci și-a dublat propria voce pentru versiunile franceză și italiană ale filmului Shoot 'Em Up (2007). De asemenea a fost vocea personajului Kaileena din jocul video Prince of Persia: Warrior Within și vocea personajului Cappy pentru versiunea franceză a filului animat Robots.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu