joi, 27 februarie 2014

Insula Papusilor - La Isla de las Munecas, Mexic



Misterele, legendele infricosatoare si locurile cat mai sinistre au avut mereu o atractie speciala. Sta in natura noastra umana sa avem aceasta pasiune pentru horror, pentru supranatural.

Desi in zilele noastre vampirii sunt la mare cautare, sa ne ocupam astazi despre ... papusi sau mai bine zis, Insula Papusilor. Situata in Mexic, aceasta mica insula este locuinta a sute de papusi sinistre, decapitate si mutilate. Papusile arata inspaimantator chiar si in lumina zilei, insa noaptea sunt o imaginea cu adevarat ingrozitoare.

Insula isi are propria legenda care atrage vizitatorii in acest loc atat de ciudat. Don Julian Santana Barrera (poza mai jos) a decis sa se mute pe insulita pustie aflata intre canalele capitalei, unde a locuit timp de 50 de ani. Se spune ca Julian este cel care a descoperit corpul unei fetite inecate in lacul din spatele casei sale. La scurt timp dupa descoperirea invaluita de mister a fetitei moarte, el gaseste in acelasi lac o papusa, care probabil apartinuse acesteia. Julian agata papusa intr-un copac, in semn de respect pentru spiritul fetitei.




Don Julian Santana Barrera


Aceeasi legenda ne spune ca Julian era bantuit de spiritul fetei, astfel el a inceput sa impanzeasca locul de papusi pentru a multumi spiritul fetitei. Singurele sale vizite la oras erau pentru a cauta papusi stricate prin gunoaie sau pentru a le obtine in schimbul fructelor aduse de pe insula. Astfel, Julian a transformat insula intr-un loc sinistru, unde papusile mutilate par ca iti urmaresc orice miscare. Dar, se pare ca spiritul fetei poseda toate papusile, iar el continua sa colectioneze obsesiv papusi pe care sa le atarne de copaci. Alte versiuni ale povestii lui Don Julian Santana ne spun ca el facea asta pentru a tine intrusii departe de insula.

Totusi, cunoscutii lui spun ca acesta era complet schimbat de la descoperirea cadavrului si ca probabil a fost profund marcat de faptul ca nu a putut salva fetita.
Dupa 50 de ani de colectat si atarnat papusi, Julian a fost gasit, in 2001, inecat in acelasi loc unde a fost gasita fata. Nepotul sau, cel care a gasit cadavrul lui Julian, a marturisit ca unchiul sau ii spunea ca auzea voci care il chemau in apa si, la randul sau, a auzit soapte stranii pe insule, ba chiar a vazut papusile miscandu-se.

De la moartea lui Julian, insula a devenit un magnet pentru turisti, care aduc drept omagiu papusi pe care le agata in copaci. Multi turisti spun ca au vazut papusile clipind, miscandu-se sau le-au auzit vorbind, dar nu se poate sti daca nu este vorba doar de exagerari.

In anul 2009, o echipa a fost sa cerceteze cazul. Localnicii nu i-au lasat pe insula pana nu au adus o papusa drept omagiu si, dupa ce au condus echipa cu barca pe Isla de la Munecas, nu au vrut sa ramana sub nici o forma. Cand au pus papusa, bomboane si lumanara langa apa, valuri mici au inceput sa apara.

Langa cabana, detectoarele electro-magnetice ar fi luat-o razna indreptate spre papusi. De asemenea, dinspre lac se auzeau sunete tot mai puternice si vantul batea tot mai tare. Supriza a fost cand unei papusi i s-au deschis ochii, tocmai cea dinspre care venea energia mai mare.





In cabana au incercat o sedinta de spiritism. Temperatura alterna de la cald la rece si se auzeau pasi pe acoperit. Unor membri li s-a facut rau.Umbre ciudate si sunete continuau sa apara. Cand membrii au inceput sa adrese intrebari precum "este ceva aici de care sa ne fie frica?", doua papusi au cazut de pe tavan pe cel care a adresat intrebarea. Decizia echipei a fost sa incheie totul. Intorsi in America, au realizat ca pe mai multe dintre inregistrarile de pe insula se auzea o voce care le spunea sa plece si cum, dupa plecarea din casa a celui pe care au cazut papusile, usa din spate era fortata.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu