miercuri, 26 iunie 2013

Guvernul Ponta trebuie să plece!

Angela Tocilă




Nu e nicio rușine să renunți la un post, la o poziție dacă nu te simți în stare să-i faci față, dacă îndatoririle depășesc capacitatea ta intelectuală sau puterea de concentrare. La privat, dacă nu corespunzi sarcinilor de serviciu, ești dat afară, ceea ce ar trebui să se întâmple și la stat, în schimb, statul a devenit o leprozerie, o colonie de pungași, escroci, politruci, penali, incomptenți și semianalfabeți. Din păcate nu știm să ne comportăm ca niște angajatori și-n concluzie, nu-i dăm afară, așteptăm să plece singuri, ceea ce nu se va întâmpla decât dacă respectivii ar avea ușoare urme de conștiință și bun simț. Își mai face cineva iluzii că ar avea așa ceva? Nu cred.

Ne-am săturat de minciuni zilnice, de mișmașuri și învârteli, de conspirații și jocuri politice care au ca unic scop acapararea puterii în totalitate. România nu mai e un stat de drept ci unul pe moarte, agonizând dureros, agâțându-se doar de câteva instituții necucerite, cetăți răzlețe asediate de bandiți flămânzi și lacomi. Și măcar de-ar fi străini bandiții, dar sunt de-ai noștri. România e mâncată din interior asemeni unui trup secătuit de tenii și viermi intestinali. Cum altfel ar fi posibil ca fermierii români să fie ruinați de zvonurile alarmiste aruncate cu inconștiență din chiar guvernul țării, cel ce ar trebui să fie garantul prosperității naționale? Ce justificare în afară de refrenul cu ”problemele de comunicare” are ministrul Agriculturii, până mai ieri un neica nimeni, un necunocut ajuns la guvernare cunoscut fiind ca pionul, Grăjdanul infamului turnător Voiculescu, să ducă la ruină mii de crescători de animale ? Azi, carnea de cal, mâine găina cu gripă, curcanul cu antibiotice, poimâine laptele cu aflatoxină și cine știe ce mai urmează … Istoria și scenariul Comtim se repetă, cu diferența că acum nu mai suntem atât de creduli, ne dăm seama că în spatele fiecarei lovituri se află interesul cuiva și bani foarte mulți de câștigat ușor pe spinarea noastră, a consumatorilor.

Până acum am dat vina pe incompetență și pe impostură, acum acestea se dublează cu rea voință și trădare de țară. Cum altfel poți numi acțiunile iresponsabile din toate domeniile ale acestui guvern blestemat, decât trădare de țară și subminarea economiei și a puterii în stat? Să fi ajuns atât de masochiști încât să ne distrugem singuri în absența altui dușman ”tradițional”? De ce ne ardem singuri recoltele, de ce ne otrăvim singuri fântânile acum că nu mai năvălesc nici turcii, nici tătarii? E simplu și dureros, totodată… Pentru că țara nu mai aparține cetățenilor ei, ea a fost confiscată de trădătorii de neam. Pe oamenii ăștia nu-i cheamă nici Ivan, nici Alioșa, dar nici Pișta. Ei se numesc Gheorghe, Ioan, Dan, Vasile, Iuda și sunt dușmanii noștri. Ei nu ne dau în cap ca să ne fure, ci ne bagă mâinile în buzunare pe furiș, cu dexterietatea șuților din tramvai și ne privesc în ochi, zâmbind. Nu au nevoie nici de iatagane, nici de puști și nici de tancuri, au nevoie de legi iar dacă nu le au, și le fac. Astfel, ne vor fura cu legea-n mână: ne vor fura Constituția, ne vor fura președintele, ne vor fura casa și pământul. Vor pune bir după bir, taxă după taxă până ne vor duce la sapă de lemn în timp ce ei vor prospera.

Și toate astea pentru că noi le-am dat puterea, am dat-o unor lichele corupte de generații până-n măduva oaselor. Am dat-o unor indivizi care nu știu să scrie, nu știu să citească. Am dat-o unor foști nomenclaturiști sau odraslelor lor, unor foști torționari și turnători la Miliție și Securitate. Am dat-o politrucilor care au prosperat sub orice regim, niște târâtoare fără demnitate, umile slugi pregătite de la natură să se muleze după orice stăpân. Ne-am pus viețile în mâinile unora care nu știu decât să fure iar gurile lor nu știu decât să mintă. Ajunge, e timpul să-i alungăm noi pentru că așa cum am spus la început, ei nu vor pleca de bună voie. Încă sunt flămânzi șacalii, suferă de foame și lăcomie cronică și atâta timp cât mai rămâne un bob de grâu în țara asta, se vor bate să-l înhațe.

Cum spuneam mai sus, dacă ar exista vreo urmă de conștiință sau de bunul simț atât de mult invocat de către acest blestemat USL, guvernul Ponta ar face un bine țării, demisionând. Parlamentul ar trebui dizolvat, organizate alegeri anticipate, respectat referendumul din 2009 și-am avea o șansă de recuperare. Cu acest guvern iresponsabil, fiecare zi ne apropie de ruină, de dezastru și nu mai avem nici timp de pierdut, nici iluzii și speranțe de irosit. Guvernul Ponta trebuie să plece!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu