joi, 7 noiembrie 2013

Coltul lui Dana (18)


Varza dulce la cuptor






Ingrediente:


1kg varza dulce tocata marunt

500g costita afumata

2 cepe taiate marunt

2 linguri faina

4 linguri bulion

O rosie taita felii

3 foi de dafin

Cimbru

Piper

Boia



Mod de preparare:


Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol
si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu
apa cat sa o acopere, pana se inmoaie,
aproximativ o ora.

Intre timp se prajesc costitele in doua linguri de
ulei. Se scot si se scurg pe un servet.

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se
caleste ceapa. Se adauga doua linguri de apa si
se da intr-un clocot.

Intr-un bol amestecati
faina cu doua linguri de apa, adaugati bulionul,
piper si boia.

Amestecati bine apoi puneti peste
ceapa.

Se stinge totul cu o cana de zeama din
cea in care a fiert varza si se lasa un sfert de
ora sa scada.

Puneti carnea in varza si sosul de ceapa,
potriviti de sare daca mai este nevoie, presarati
putin marar tocat, adaugati cimbru, foi de dafin
si ornati cu feliil de rosii.

Bagati la cuptor
pentru o jumatate de ora.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu