joi, 21 noiembrie 2013

Coltul lui Dana (21)


Orez cu legume si pui la cuptor





Ingrediente:

1 bucata piept de pui

125 gr orez

75 gr bacon

100 gr ciuperci

50 gr mazare verde

50 gr porumb

busuioc

sare, piper

cascaval



Ingrediente pentru sosul Bechamel:
½ ceapa

40 gr unt/margarina

50 ml lapte

20 ml smantana pentru gatit

40 gr faina

nucsoara

sare, piper



Mod de preparare:
Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand
incepe sa clocoteasca adaugam orezul si lasam
sa fiarba in functie de instructiunile de pe
ambalaj.

Spalam si taiem cubulete mici pieptul
de pui, il condimentam cu sare si piper si-l
calim in putin ulei de masline pana devin aurii.

Presaram busuioc.

Baconul il taiem fasii subtiri
si il calim in putin ulei, adaugam ciupercile
felii, mazarea si porumbul.

Le amestecam si condimentam.

Sosul Bechamel: intr-o tigaie
punem untul la topit si calim ceapa tocata
marunt.
Adaugam faina, lasam cateva minute
amestecand continuu.

Treptat adaugam laptele,
pe care in prealabil l-am incalzit putin, iar apoi
punem si smantana.

Condimentam cu sare,
piper si nucsoara si lasam pana se ingroasa.

Luam un vas termorezistent, il ungem cu sos
bechamel, punem un strat din amestecul de
orez, un strat de sos, cascaval ras, iar orez, apoi
sos, cascaval si tot asa pana se termina toate,
iar la sfarsit acoperim cu cascaval.

Dam la cuptorul preincalzit in jur de 20-25 minute pana
se rumenste frumos cascavalul.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu