vineri, 29 noiembrie 2013

Coltul lui Dana (22)



Inghetata de mure






Ingrediente:


200g mure

50ml suc de mere

100g zahar brun pudra

285ml smantana lichida grasa/double cream de
preferinta

190ml lapte condensat indulcit

O lingurita esenta vanilie




Mod de preparare:


Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica,
aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3
minute.

Amestecati din cand in cand.

Adaugati
zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la
fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand,
pana se formeaza un sirop putin gros.

Lasati sa
se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti
deoparte pentru decor.

Dati sosul ramas la robot
pana formeaza un piure si strecurati pentru a
elimina bobitele murelor.

Mixati smantana
lichida pana formeaza moate, adaugati laptele
condensat si esenta de vanilie si bateti bine
pana se intareste.

Puneti crema intr-un vas
rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si
amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar
fasii asimetrice.

Acoperiti si dati la congelator
pentru cel putin 3 ore. Serviti in cupe cu sirop
deasupra.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu