miercuri, 15 octombrie 2014

Marea Îmbrânceală Naţională


Threedots



Pentru a fi popular, spune-le oamenilor ce vor să audă, chiar dacă-i minciună!


Motto: 
Poţi să pui un măgar într-un fotoliu de ministru sau de preşedinte, dar nu-l poţi împiedica să ragă şi să dea cu copita.” (Ion Cristofor)


Inspirat din celebrul serial Urzeala Tronurilor, nu mai puţin celebrul serial “Gâlceava Jilţului” a ajuns pe nesimţite şi pe spinarea poporului mioritic în pragul lansării celei de-a şaptea serii. Seria actuală, numită “Marea Îmbrânceală Naţională” se învârte în jurul aventurilor a 14 … hmm… hai să convenim să-i numim fiinţe umane, sau nu, mai bine să-i numim politicieni, aventuri pline de previzibil, în cursul cărora, fiecare din ăştia paişpe va încerca să demonstreze, dincolo de orice dubiu, cât de ticăloşi sunt ceilalţi treişpe în comparaţie cu el (ea).


Nu vrem să dezvăluim prea mult din faptele comise de protagonişti, deşi cei care au urmărit seriile precedente vor putea ghici acţiunea până în cele mai mici amănunte, dar putem să asigurăm spectatorul român că nu vor lipsi şifonierele din care vor ţâşni schelete, ascunse cu grijă până acum, nu vor lipsi sloganele repetate până la ruginire legate de ce-a făcut sau de ce n-a făcut ăla dinainte şi cum ăsta nou, care o fi el (ea), va avea grijă să nu mai facă, nu vor lipsi acuzele şi scuzele, nu vor lipsi capetele în gură, genunchii în freză, palmele morale date cu piciorul, într-un cuvânt ne vom convinge toţi că nici unul din cei paişpe, nu este curat, nu este cinstit, nu este moral, nu este principial şi deci prin extensie, ei fiind tot ce poate da mai bun naţiunea în materie de candidat, dacă ei sunt aşa cum sunt, nici noi nu suntem mai breji.


Ne vom delecta cu episoade pline de suspans, care vor fi anunţate cu titluri năucitoare de genul: “Meleşcanu necruţător cu Ponta”, “Ponta îl desfiinţează pe Iohannis”, “ Meleşcanu crunt cu Iohannis”, “ Udrea declaraţie incendiară despre Ponta”, “ CV Tudor atac furibund la Funar”, “Funar: CV Tudor e nebun”, “ CV Tudor: Meleşcanu un securist acoperit”, “ Dan Diaconescu declaraţie şoc despre… oricine o fi”, “ Udrea trădată pentru Monica Macovei”, “Tăriceanu: Iohannis e o marionetă”, “Iohannis: Tăriceanu lansează fumigene”, “Iohannis: Ponta să-şi dea demisia”, “Ponta: Iohannis să se retragă din cursă” etc. deci episoade care mai de care mai suculente, în care protagoniştii vor plânge pe rând, sau la grămadă pe umărul săracului popor, de soarta căruia numai lui (ei) îi pasă, oricare din ceilalţi treişpe neurmărind altceva decât să sugă din diferite ciolane.


În toată această nebunie, doar Mircea Badea îşi va păstra luciditatea, el nevrând să afle nimic altceva decât dacă Băsescu va plăti pentru viaţa grea pe care a avut-o el (Badea adică) în timpul domniei de viitoare tristă amintire – dar ăsta e alt serial, pentru o altă postare.


Până la coada cozii, după toate dezvăluirile şocante, crunte, bulversante şi explozive, făcute de fiecare despre oricare din ceilalţi, este evident că alegătorul carpato-dunărean nu va mai avea nici cea mai mică idee cu care din cei paişpe troglodiţi să voteze, aşa că va vota cu ăla care minte cel mai frumos (excepţie fac alegătorii din Teleorman, care ştiu întotdeauna cu cine să voteze).


Din toţi mincinoşii din primul tur, se vor alege cei mai meseriaşi, care să intre în turul doi şi în final cel mai dibaci mincinos, ăla care te minte în faţă în aşa hal că ţi-e jenă de jena lui, va deveni întâiul stătător al ţării şi va continuă să mintă timp de cinci, sau mai probabil zece ani, ajungând la o abilitate vecină cu perfecţiunea, moment în care românului aflat în ultimul hal de lipsă de drepturi, lihnit de foame şi îndatorat în biruri şi taxe până peste capul lui de alegător “dăştept” i se va spune că de fapt i se pare totul şi că n-a dus-o niciodată mai bine.



Ceauşescu redivivus.

Că ce am adus vorba de abilitatea de-a minţi, să remarcăm în câteva rânduri, una din cele mai gogonate petarde din ultima vreme (deşi e greu să alegi una anume din şiragul de minciuni debitate la foc automat), minciună cu evidentă tentă electorală, îngroşată până la greţos.


Victor Ponta: În noul buget, avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la 5%. E foarte probabil ca bugetul să fie trimis în Parlament de viitorul premier. 


Viitorul premier, zice el, deci aţi reţinut, Pinochio e convins că va fi întâiul stătător al ţării, dar nu asta e important, să ne întoarcem la fumigena electorală.


Pensiile vor fi indexate cu până la 5%. Cohortele de pensionari votanţi, aşteaptă cu mâini nerăbdătoare să aplice ştampila pe numele celui care le va da. Planurile au fost făcute cum să fie cheltuiţi cei 5%. Mai trebuie doar să se aleagă cine trebuie şi trai pe vătrai vere, cu surplusul de 42 lei la o pensie medie de 845 lei. Pensionarii români vor îngroşa lista din Top 300 a bogaţilor lumii. Să trăiască Victoraş, că-i băiat bun mamă, el ne dă, nu ne ia ca tiranu’.


Bun, acceptăm că Victoraş, va da până la 42 de lei la pensia medie, deşi e în faza de “voi face”, nu în faza de “am făcut”, dar treacă de la noi, că aplicăm principiul “ decât cu gura toţi poate” (sic!) Dar, stai. Breaking news. Titlu şoc. Anunţul care va îngrozi toată România, ca să fim în nota mass-mediei române. Citim şi rămânem îngrozitor de îngroziţi de ştirea îngrozitoare.


Aflăm din articol că fiecare român (deci şi pensionarul) are de plătit 3.000 de euro în contul datoriilor făcute de stat, cu 15% mai mult decât în 2012 şi cu 30% în plus faţă de 2010. Împrumuturile s-au umflat pentru salarii şi pensii, fără investiţii productive.


Mai citim că:

„Datoria publică a depăşit 271 miliarde lei, la jumătatea lui 2014, fiind de două ori şi jumătate mai mare decât în 2008, anul în care criza economică a explodat în România. Sume imense au fost împrumutate pentru plata salariilor şi a pensiilor, într-un moment în care statul nu a mai fost în stare să-şi achite obligaţiile curente. În ciuda tăierilor şi a încercărilor de echilibrare a bugetului, tendinţa se menţine până în prezent: guvernul continuă să ia bani pentru consum, fără să genereze investiţii productive. Din această cauză, datoria devine tot mai riscantă pentru că, în loc să creeze condiţii de creştere în viitor, pune presiune pe generaţiile următoare.  Reîntregirea salariilor bugetarilor, dar şi angajarea altor cheltuieli de personal sau cu bunurile şi serviciile au însemnat noi credite. În acest timp, Produsul Intern Brut (PIB) abia a recuperat prăbuşirea din vârful crizei, apropiindu-se de nivelul pe care îl avea în urmă cu şase ani.”


Gata nu mai citim nimic, că ne trec fiorii şi-l scuipăm pe mitoman. Cine e masochist să citească tot articolul. Ideea de bază e că ne cam ducem dracului, cu cântec înainte marş. Românului, implicit şi pensionarului, îi revine o datorie de 3000 € (13.220 lei la cursul actual) în contul datoriilor făcute ca mitomanul să poată declara că va creşte pensia cu până la 42 lei. 13.220 lei înseamnă aproximativ echivalentul a 315 luni de supliment la pensie, sau aproximativ 26 de ani.


Deci cu ce primeşte în plus la pensie, votantul pontist va putea să-şi achite partea lui din datoria publică în aprox. 26 ani. Vă daţi seama ce viaţă lungă veţi avea dragi pensionari, că doar n-o să plecaţi de pe lumea asta cu datorii neplătite. Şi asta în cazul în care totul îngheaţă la valorile actuale, mira-m-aş. E drept că presiunea mare va fi pe generaţiile următoare, aşa că tot ce aveţi de făcut e să va doară în cot de copii şi nepoţi şi strănepoţi şi să-l votaţi pe Ponta.



Dacă tragem linie şi adunăm, cu 42 lei luăm vreo 2-3 şaorme cu de toate şi chestia asta nu-i de lepădat. Cui îi pasă de datoria publică?!



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu