duminică, 21 septembrie 2014

ALT PROST. CU STEA ÎN FRUNTE.


Neculai Constantin Munteanu






Mai acum vreo doi ani, Dan Șova, PSD-ist cu o beznă în cap de s-o tai cu cuțitul, susținea într-o emisiune de televiziune că, în pogromul de la Iași, numai „23-24 de cetățeni români de origine evreiască [...] au fost omorâți de soldații din armata germană” și că „la masacrul de la Iași nu au participat români”. 


Afirmația a stârnit proteste vehemente din partea unor istorici, dar și a opiniei publice din țară și de peste hotare. Întru apărarea prietenului și întru dregerea busuiocului a sărit Victor Ponta. Fusese o gafă, punctul de vedere al PSD era în contradicție cu ceea ce a zis Dan Șova. Gafeurul urma să plece la Muzeul Holocaustului de la Washington, „să vadă cu ochii lui ceea ce am vazut și eu și ce s-a întamplat în Romania cu evreii care au fost omorâți și în România și în Transnistria”. 


Rămâne un mister de ce un ins, istoric pe deasupra, trebuia trimis la Washington pentru a afla ce s-a întâmplat cu evreii din România în timpul celui de al doilea război mondial, când era suficient să citească vreo două, trei cărți de istorie, existente și în țară. Cu acel prilej, unii au scris sec : „Un prost - Dan Șova”.


Și iată, abia au trecut doi ani, și alt PSD-ist, Victor Ponta el însuși, face o altă afirmație de o extremă gravitate : „Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”. 


Citești, te freci la ochi și nu-ți vine să crezi. În secolul 21, prim ministrul unei țări europene stabilește similitudini de retardat mintal, neștiind ce a fost și ce a însemnat un „regim nazist”. Și nu-și pune nici o secundă problema că în cei zece ani de regim Traian Băsescu el a fost politician, parlamentar, ministru și prim ministru ! Și a tăcut ! Dacă n-a fost inconștient când a făcut afirmația, îl paște pușcăria. Pentru compliciate cu un regim cu efecte „asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”. În plus, cum va da ochii primul nostru ministru cu liderii țărilor din Uniunea Europeană, și nu numai, vinovați de a fi întreținut relații cu o țară condusă de un fel de emul al lui Adolf Hitler ?


Victor Ponta, ești un tont. 

Și un prost mai mare decât Dan Șova. 


Du-te ! Și să te întorci doar după ce o să afli că din cărți trebuie să și înveți, nu doar să copiezi.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu