sâmbătă, 20 septembrie 2014

Basescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost infrant, eu am ingenuncheat sistemul


V.M.



Presedintele Traian Basescu a spus recent, ca de zece ani este intr-o disputa cu sistemul, pe care Ion Iliescu l-a protejat si care l-a infrant pe Emil Constantinescu, adaugand ca el a reusit sa ingenuncheze acest sistem, relateaza Mediafax.


Basescu a fost intrebat, sambata seara, la finalul vizitei de la Sannicolau Mare, cum comenteaza propunerea lui Calin Popescu Tariceanu privind o noua suspendare a sa din functie, seful statului evitand un raspuns direct.


"De zece ani sunt intr-o disputa cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru ca asa a inteles el, un sistem care pe domnul presedinte Constantinescu l-a infrant, asa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic ca l-am ingenuncheat. A fost o lupta cumplita, dar energia mi-am luat-o de la oameni si aici sunt multi oameni care au crezut in mine", a spus presedintele Basescu.


Seful statului s-a aflat, sambata seara, la Sannicolau Mare, unde a luat parte la Zilele orasului.



Basescu, la Sannicolau Mare: Candidati la Presedintie, si asa nu prea avem candidaturi potrivite

Presedintele Traian Basescu le-a spus sambata locuitorilor din Sannicolau Mare aflati la Zilele orasului ca nu poti uita localitatea in care ti-ai anuntat candidatura la Presedintie, indemnandu-i pe cei prezenti sa testeze sentimentul, "ca si asa nu prea sunt candidaturi potrivite", mai relateaza Mediafax.


Dupa ce a participat la receptia oferita la Castelul Nako de catre primarul din Sannicolau Mare, Danut Groza (PDL), presedintele a mers la Teatrul de vara, unde au fost premiate cuplurile din oras care au implinit 50 de ani de casatorie.


"Ne reintalnim dupa aproape cinci ani, cinci ani pentru care va multumesc. Am simtit inclusiv in momentele grele ca alaturi de mine sunt destui romani, va asigur ca si trecerea prin criza economica si criza de securitate din regiune sunt lucruri care ar fi putut fi mai rele, dar in primul rand pentru ca romanii au fost cinstiti cu ei, au acceptat chiar si cu suparare sa se intample lucruri care s-au intamplat, astazi Romania este o tara sigura, in care e bine sa traiesti, iar in aceasta tara Sannicolau Mare e un loc aparte, este orasul care a evoluat foarte mult in ultimii ani, pentru ca a fost foarte bine condus si oamenii au facut ca azi in Sannicolau Mare sa se traiasca mai bine ca in alte locuri din tara", a afirmat presedintele.


El a spus ca nu o sa uite niciodata momentul lansarii candidaturii sale pentru al doilea mandat, care a avut loc la Sannicolau Mare.


"Mi-am dorit mult sa ma intorc in timpul mandatului si voi reveni dupa ce voi termin mandatul", le-a spus Basescu localnicilor adunati la Teatrul de vara.


El a fost rugat de primarul orasului sa premieze impreuna cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie, Traian Basescu chemand-o atunci pe scena si pe sotia sa.


"Eu sunt junior fata de dansii, am doar 39 de ani de casatorie si ca sa fac fata o rog si pe sotia mea, ca si ea are tot 39 de ani de casatorie, sa vina pe scena si o rog cu atat mai mult cu cat este ziua ei de nastere. 39 si cu 39, impreuna fac suficienti ani ca sa va putem premia. Fiecare separat nu indeplinim criteriile", a afirmat presedintele, care a primit de la primarul din Sannicolau Mare o placheta a orasului.


Seful statului le-a multumit primarului, dar si oamenilor, spunandu-le ca ii invita sa testeze sentimentul in care isi anunta candidatura la Presedintie.


"Va rog sa ma credeti si va invit sa testati acest sentiment, ca nu poti uita localitatea in care iti anunti candidatura la Presedintie. Puteti incerca sa va anuntati candidatura, ca si asa nu prea avem candidaturi potrivite, si va asigur ca nu veti putea uita sentimentul", le-a spus Basescu oamenilor.



Seful statului a ajuns la Sannicolau Mare sambata seara, in jurul orei 19.30, si a mers in centrul localitatii, unde au loc Zilele orasului, el dezvelind statuia unei personalitati locale - avocatul Nestor Oprean.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu