marți, 23 septembrie 2014

Prezidenţiabilul ofiţer acoperit a fost dibuit



Victor Ponta sau Klaus Iohannis? Sau amândoi? Cine este prezidenţiabilul care este şi ofiţer sub acoperire? Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că există printre candidaţii la prezidenţiale ofiţeri sub acoperire şi nu au declarat acest lucru în CV, adăugând că dacă nu vor afirma public acest lucru, va fi obligat să informeze el însuşi opinia publică.





„Candidaţii au timp să-şi completeze CV-ul dacă au fost ofiţeri acoperiţi sau nu. Dacă nu, o voi face eu, pentru că am obligaţia să o fac. Când discutăm de funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să nu o facă serviciul, dar candidatul are obligaţia să o facă. Voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”, a spus Băsescu, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.


Jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu a afirmat, marţi seară, comentând declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, că ţintele sunt Klaus Iohannis sau Victor Ponta, informează ADEVĂRUL. „La cine nu s-ar referi: la Elena Udrea, îndrăznesc să spun că nu e vorba despre ea. Apoi, Călin Popescu Tăriceanu reprezintă o miză prea mică pentru Băsescu. Monica Macovei nu este importantă pentru domnul Băsescu, şi nici nu doreşte să o promoveze la preşedinţie. Aşadar, mai rămân două persoane, care ar putea fi ţinte: Victor Ponta sau Klaus Iohannis”, a declarat Cristian Tudor Popescu.


Potrivit unor surse ZIUA VECHE, presedintele ar putea să se refere la Victor Ponta, care ar fi fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe. De altfel şi preşedintele Traian Băsescu a făcut o referire la Victor Ponta: „Am văzut că Victoraş (Victor Ponta, n.r.), cu Ghiţă (Sebastian Ghiţă, patronul România TV, n.r.) aveau o preocupare, să-mi caute găurile din CV între 70 şi 72. Am comunicat că mi-am satisfăcut stagiul militar, a fost o contrareplică care te cam face să te întrebi dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap, precum chelul să nu se vadă că-i chel”, a spus Traian Băsescu.


Foştii ofiţeri acoperiţi nu ar trebui să se implice în politica la nivel înalt pentru că ar face rău ţării, serviciului de care au aparţinut şi lor înşişi, a declarat pentru DCNEWS Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii (1997 - 2000). El a arătat că avertismentul preşedintelui Traian Băsescu este parte a unui joc politic şi că o dezvăluire precum cea promisă de şeful statului va da curs unor speculaţii nesfârşite. Fostul şef al SRI mai spune că cel vizat de avertismentul preşedintelui va avea probleme în campanie din cauza unei asemenea dezvăluiri. 


Cu perspectiva revenirii în politică „doar pe post de consultant al unui partid” după plecarea de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a pus la zid toţi candidaţii anunţaţi la preşedinţie cu excepţia Elenei Udrea, căreia nu îi dă însă şanse să câştige alegerile. Potrivit lui Băsescu, citat de GÂNDUL, „Victor Ponta va revitaliza vechiul sistem” cu o Justiţie slăbită şi instituţii de securitate subordonate politic, fostul său ministru favorit, Monica Macovei, „are carenţe consistente” dacă „vezi sub poleială”, Klaus Iohannis „este un om slab”, iar Elena Udrea, care „nu minte”, nu are nicio şansă să câştige în noiembrie.


Referindu-se la candidatura Elenei Udrea la președinția României, Traian Băsescu a declarat, în clar, după cum observă JURNALUL NAŢIONAL, că nu ar fi ţinut-o s-o protejeze, să o ajute zece ani, dacă era un om fără valoare, însă nu a adus lămuriri cu ce anume a ajutat-o pe Elena Udrea timp de 10 ani de zile sau de cine/ce a protejat-o. „Nu ştiu dacă este momentul femeilor în România şi mai ales pe imaginea pe care i-a fost construită în mod nedrept, că nu aş fi ţinut-o s-o protejez, să o ajut zece ani dacă era un om fără valoare, fără calităţi“, a arătat el.


În schimb, constată EVENIMENTUL ZILEI, şeful statului nu l-a menajat deloc pe candidatul ACL şi a mărturisit s-a înşelat la adresa lui Klaus Iohannis după ce l-a urmărit, „cât e de şubred ca şi caracter” şi şi-a exprimat convingerea că Emil Boc ar fi fost un candidat mult mai bun la prezidenţiale decât Klaus Iohannis, chiar şi decât Cătălin Predoiu. În plus, Traian Băsescu i-a recomandat lui Cătălin Predoiu să „îşi vadă lungul nasului“ şi a prezis că fuziunea PNL-PDL este sortită eşecului, chiar şi în cazul în care Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale.


Pe de altă parte, Victor Ponta nu recunoaşte că i-a vorbit gura fără el, atunci când a comparat regimul Băsescu cu regimul nazist, ci aruncă vina asupra „propagandei apărute în presă”. Gafa de a compara România condusă de Traian Băsescu cu Germania din timpul Holocaustului – temă tabu pentru orice politician cu mintea întreagă, după cum notează NAŢIONAL, a fost imediat sancţionată şi pe plan extern.



În plus, observă COTIDIANUL, Ponta mai comite o gafă uriaşă. Spunând în finalul declaraţiei de marţi că „ăsta este un tip de promovare de politică totalitară. Asta am vrut să spun şi asta voi spune tot timpul”, comite o nouă gafă uriaşă, în continuarea celei cu comparaţia cu nazismul. Aceasta pentru că dacă ne luăm după afirmaţiile primului ministru, rezultă că la Summitul NATO, preşedintele SUA şi alţi şefi de state au stat la aceeaşi masă cu un preşedinte care promovează totalitarismul. Şi mai rezultă că Uniunea Europeană a primit în componenţa ei un stat cu practici totalitare. 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu