sâmbătă, 20 septembrie 2014

Ponta, pus la zid de șeful PPE: “Este îngrozitoare afirmația despre nazism”


Ionel Dancu





Presedintele PPE, Joseph Daul, a reactionat luni dur dupa ce Victor Ponta a spus ca efectele regimului Basescu sunt asemanatoare cu efectele nazismului in Germania.


“Remarcile făcute ieri de Victor Ponta sunt ingrijoratoare. Este cu adevărat scandalos ca un prim-ministru al unei țări UE să compare președintele țării sale cu naziști. După cum este bine cunoscut, presedintele Traian Băsescu a fost ales democratic de două ori  consecutiv și în timpul celor două mandate a implementat cu succes o serie de reforme economice și structurale dificile, dar necesare, care au pus țara pe calea stabilitatii și prosperitatii. România  se află intr-o situatie mult mai bună ca acum zece ani, înainte de alegerea președintelui Traian Băsescu.


Pe de altă parte,  în ultimii trei ani, Victor Ponta a fost obsedat de încercarea de a îl inlătura pe președintele Băsescu. În detrimentul stabilității și credibilității țării sale, Ponta  se face responsabil de organizarea multor jocuri si manevre nedemocratice , ca parte a incercarilor sale nereusite de a deveni presedinte.Ambițiile prezidentiale  ale lui Ponta continua sa nu aiba nicio limita: : emiterea de ordonanțe de urgență în mijlocul campaniei, încercarea de a incepe o nouă  procedură de suspendare a președintelui la sfârșitul mandatului său, utilizand declaratii populiste care instiga la ură, etc. România, ca  stat membru al UE de peste sapte ani, merită mai mult.



În cele din urmă, fac apel la Partidul Socialiștilor Europeni și la conducerea acestuia să condamne imediat remarcile îngrozitoare ale lui Ponta și să se distanțeze de astfel de comentarii”, a comentat seful PPE.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu