marți, 23 septembrie 2014

CEL MAI PUTERNIC OM DIN GUVERNUL PONTA, IMPLICAT INTR-O FRAUDA DE PROPORTII


Mondo News



Un membru marcant al Guvernului Ponta, cu o avere de invidiat, ar fi implicat intr-o frauda de proportii. Este vorba despre Liviu Dragnea, actual viceprim-ministru si ministru al dezvoltarii regionale si administratiei publice, supranumit si “baronul de Teleorman” dupa ce intre anii 1996 – 2012 s-a aflat, pe rand, la carma Prefecturii Teleorman si a Consiliului Judetean Teleorman. Aflat in atentia presei prin ancheta procurorilor DNA pentru frauda electorala, Liviu Dragnea a dat lovitura cu Aerodromul Alexeni, aflat la 65 de km de Bucuresti, cu iesire la DN 6.





Aerodromul Alexeni, cu o suprafata de 365 de hectare, este dotat cu 13 cladiri, 2 hangare, o pista betonata de 2.500 de metri liniari si avand o cifra de inventar de nu mai putin de 79.310.152 lei. Aerodromul Alexeni, situat in localitatea cu acelasi nume din judetul Ialomita, are in spate un istoric de 60 ani, iar in 2009, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Radu Berceanu, vorbea pentru prima data despre un proiect cel putin indraznet: inlocuirea Aeroportului Baneasa cu un nou aeroport, construit pe locul fostului aerodrom Alexeni. Aeroportul urma sa fie amenajat pe o suprafata totala de 3.400 hectare teren. Ulterior, tema a fost reluata si de Elena Udrea, aflata in fruntea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, care declara (in 2011) ca vrea sa modernizeze aerodromul din localitatea Alexeni pentru a muta zborurile low-cost “alungate” de pe Aeroportul Baneasca.


In, 18 noiembrie 2011, fosta perla a aviatiei militare a trecut in subordinea Ministerului Dezvoltarii, care ar fi trebuit sa o valorifice. Valorificarea unui aerodrom amplasat atat de aproape de Capitala ar fi putut sa se faca in mai multe feluri. Fie prin transformarea sa in cea mai importanta scoala de pilotaj a Romaniei, fie prin reinscrierea locatiei in circuitul aviatiei civile ca un al treilea aeroport al Bucurestiului, fie prin vanzarea pe sub mana, bucata cu bucata, a activelor si utilizarea terenului sub forma unui tun imobiliar, potrivit celor de la Corect News, care completeaza ca Liviu Dragnea, ajuns in decembrie 2012 la Ministerul Dezvoltarii, a preferat cea de-a treia varianta.


In prezent, din fosta scoala de pilotaj se fura ca din codru. Aerodromul Alexeni nu este pazit, s-ar putea crede ca in mod deliberat, desi, in absenta unei licitatii publice, vicepremierul Dragnea a incheiat totusi un contract in acest sens cu Sheriff Guard.


De mentionat ca impotriva lui Liviu Dragnea exista o plangere penala la DNA, depusa de Marin Anton, unul dintre numele grele ale aviatiei romanesti, fost pilot militar in flotila de elita a aviatiei din perioada 1971-2009. Acesta il acuza pe Liviu Dragnea de abuz in serviciu contra intereselor statului si subminarea economiei nationale si ataseaza sesizarii sale mai multe probe.


In contextul actual, “cazul Aerodromul Alexeni” este relevant nu doar in ceea ce priveste o posibila frauda de mari proportii in care este implicat un membru marcant al Guvernului Ponta, ci si in contextul intentiei Statelor Unite de a crea sase baze militare in proximitatea zonei de conflict a Ucranei, una dintre acestea urmand sa fie amplasata in Romania. Sa ne amintim cat de dese au fost interventiile reprezentantilor Washingtonului in ultima vreme, legate de necesitatea diminuarii coruptiei si a consolidarii statului de drept si justitiei libere, aceasta fiind singura garantie nu numai a sporirii investitiilor americane in zona, ci si a intaririi parteneriatului strategic romano-american.



Unul dintre cei mai puternici oameni din Guvern, Liviu Dragnea are o avere pe masura renumelui sau de baron. Perla afacerilor sale este Hotelul Turris din Turnu Magurele, proprietatea sotiei sale, Bombonica Dragnea. Liviu Dragnea mai detine un apartament in Turnu Magurele, doua case de locuit in orasul Alexandria si un spatiu comercial in Turnu Magurele, potrivit ultimei declaratii de avere. Vicepremierul mai detine un autoturism Land Rover (din 2008), unul Skoda Superb (din 2006) si o Dacia Logan (din 2008).
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu