luni, 29 septembrie 2014

Vicepreședintele PMP Ștefan Vlaston: Ponta nu poate înțelege funcționarea statului de drept



Victor Ponta ajuns președinte ar reprezenta un virus mortal pentru independența justiției, pentru tot ce a câștigat România în ultimii 10 ani, a declarat vicepreședintele PMP Ștefan Vlaston.





"Iată ultima declarație halucinantă a premierului Victor Ponta:
"Cred că ușor-ușor...justiția rămâne singura putere din România, celelalte se subordonează. Orice decizie a Parlamentului și a Guvernului este imediat cenzurabilă de către justitie”, adăugând că „are foarte multe opinii și proiecte cu privire la justitie”.
Mai declară Victor Ponta: „Deocamdata (justiția) este singură putere care nu răspunde atunci când greșește. Noi toți ceilalți răspundem în fața justiției atunci când gresim”.


Pentru un magistrat aceste declarații sunt de neacceptat. Victor Ponta nu știe articolul din Constituție:

ARTICOLUL 124
(3) Judecătorii sunt independenți și se supun  numai legii.
Orice decizie a Parlamentului și Guvernului este imediat cenzurabilă de către justiție dacă încalcă legea, nu altfel. Sunt sute de decizii, acte normative, care n-au fost cenzurate de către justiție, pentru că nu încălcau legile țării.
Justiția răspunde când greșește în fața CSM, Consiliul Superior al Magistraturii, conform Constituției", se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP.


Ștefan Vlaston a mai afirmat, ironic, că înțelege frustrarea lui Victor Ponta care a declarat: „avem guvernarea, dar nu avem toată puterea” și „atunci când vom prelua controlul politic la DNA”.


"Premierul României și candidat la președinție din partea PSD nu se poate obișnui cu ideea că există o putere în stat pe care nu o controlează, pe care nu o poate sancționa atunci când, după evaluarea proprie, greșește.  Pentru că nu înțelege statul de drept. Victor Ponta a rămas în paradigma de guvernare comunistă, când toate instituțiile statului erau sub controlul PCR, și intenționează să refacă acest cadru de funcționare a statului, chiar dacă insiduos, duplicitar, păcălind populația și partenerii externi promovând  un nou concept: „adevarata independență  a justitiei”", mai susține vicepreședintele PMP.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu