vineri, 13 septembrie 2013

Coltul lui Dana (10)




Tarta cu spanac si branza




Ingrediente:


400 g spanac congelat

1 ceapa

1 lingura cu varf de unt

3 foi de placinta ulei pentru uns foile

4 oua

200 g telemea

100 g mozzarella

2 lingurite amidon

2 linguri smantana

sare

piper



Mod de preparare:

Calim ceapa in unt topit.

Adaugam spanacul, il
calim la foc mediu spre mic, pana se evapora
apa.

Luam de pe foc in acest moment si punem
peste spanac ceva mai mult de jumatate din
cantitatea de branzeturi rase si amestecate cu 3
oua, amidon, sare si piper.

Foile de placinta
unse cu ulei le punem intr-o tava cu diametrul
de 22 cm. Marginile care depasesc inaltimea
tavii le taiem cu o foarfeca, apoi le punem
deoparte, pentru ca le vom folosi si pe acestea.

Turnam amestecul de spanac cu branza in tava
si il acoperim cu restul de branza.

Bucatile de
foi de placinta ramase le aranjam in valuri,
franjuri peste branzeturi (in functie de
imaginatia fiecaruia), apoi le invelim cu 1 ou
batut cu 2 linguri de smantana si un praf de
sare.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la
180°C timp de 40-45 minute.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu