luni, 23 septembrie 2013

SEX-STIINTA (5)


Secrete ale sexului

Sexul oral: mai este o prejudecata?
Cate dintre voi vorbesc despre sex oral? Cate recunosc ca fac sex oral si cate admit ca este o placere imensa cand li se face sex oral? Poate am devenit toate hedoniste, poate nu, dar in mod sigur placerea este unul dintre motivele pentru care traim, fie va vorbim despre gustul mancarii preferate sau de intensitatea cu care traim momentele in care facem dragoste cu iubitul.

Pana la urma tot ce tine de ceea ce se intmapla in dormitorul nostru, ne apartine noua si numai noua, nu trebuie sa fie "cap de afis" in sesiunile de barfe pentru ca este ceva intim. Nu te pune nimeni la zid sa recunosti ca o faci sau ca detesti sa faci asta, dar poate ca aceasta actiune ar putea face parte din "normalitatea" vietii intime.

In acest caz, ca in orice tine de intimitatea unui cuplu, nu exista "trebuie", dar "poate" in mod sigur. Daca faci sex oral doar pentru a-ti multumi iubitul, pentru tine aceasta actiune indentificandu-se cu obligatia si lipsa totala de placere, mai bine renunti la acest "sport".

Vrei sa faci sex oral, dar esti macinata de prejudecati si ti se pare ca aceasta indeletnicire iti pune eticheta de "femeie usoara"? Complexele nu au ce cauta in dormitorul tau!

Pentru multe cupluri, practicarea sexului oral nu mai este ceva neobisnuit, insa exista si parteneri care refuza sa faca acest lucru.

Unele femei sunt total impotriva unei partide de sex oral pentru ca este ceva impotriva firii, organul respectiv li se pare o "chestie hidoasa" care nu are ce cauta in gura lor; exista si barbati care nu concep ca iubitele sau sotiile lor sa le faca sex oral pentru ca acele buze saruta de "noapte buna" copii lor sau argumenteaza cu replici de genul: "Daca am nevoie de o partida de sex oral, ma duc la prostituate!" - ceea ce nu este o fapta potrivita pentru evolutia vietii de cuplu.

Dar totusi, daca esti implicata intr-o relatie de dragoste serioasa, de ce nu ai face si acest lucru, de ce te-ai simti stanjenita? Daca nu vrei, nu faci, bineinteles, dar daca ai vrea macar sa incerci si consideri aceasta actiune ca fiind o prejudecata care afecteaza in mod vizibil viata voastra de cuplu... poate ca ar trebui sa iei masuri.

Modul de comunicare dintre voi este foarte important, iar inainte de a face sex, si mai ales sex oral, este nevoie sa impartasiti parerile referitoare la ce va place, cum va place, daca va place, nu va place etc.

Cand te simti pregatita, mai ales psihic, poti incerca orice in dormitor; trateaza aceasta problema cu o doza mare de maturitate, respectati-va si incercati sa va intelegeti fara sa fortati prea mult nota. Se spune ca sexul oral este sarea si piperul dintr-o relatie, dar nu toti partenerii simt placere cand o fac.

O importanta vadita trebuie acordata si trecutului sexual al partenerei sau partenerului. Experienta sexuala poate fi considerata, de cele mai multe ori, foarte importanta intr-o relatie, dar bolile sau "fobiile" sexuale pot umbri viata voastra de cuplu.

Cele doua noutiuni de baza referitoare la sexul oral sunt: cunnilingus-ul, care reprezinta sexul oral pentru femei, si felatia, sexul oral pentru barbati. In cazul felatiei, actiunea presupune folosirea buzelor si a limbii pe si in jurul penisului si scrotului. Daca faci sex oral iubitului tau, poti "devia" putin cu limba, ajungand la zona dintre anus si scrot pentru ceea ce se numeste "analingus".

Cunnilingus-ul, care in limba latina inseamna lingerea vulvei, poate oferi una dintre placerile maxime pe care le poate simti o femeie. Exista multe femei care prefera acest mod de "incalzire" inaintea actului sexual propriu-zis, iar pentru altele aceasta modalitate este singura prin care pot ajunge la orgasm.

Cunnilingus-ul presupune atingerea cu limba si buzele, de catre partener, a vulvei, labiilor, clitorisul si interiorul vaginului. Ca si in cazul barbatilor, se poate "migra" usor cu limba spre zona dintre vulva si anus, numita perineu. Clitorisul este considerat zona cea mai sensibila la atingeri si de aceea partenrul tau ar trebui sa mizeze pe asta.

In ambele cazuri de sex oral, igiena este vitala. Printre puncte slabe ale practicarii sexului oral se numara si posibilitatea contractarii de boli venerice (prin contactul dintre penis sau scrot si tesutul moale al cavitatii tale bucale), inghitirea de sperma sau sange, chiar daca sunt in cantitati infime, care vine in contact cu tesutul moale al cavitatii bucale si al gatului; inaintea practicarii unei partide de sex oral este foarte important ca zona respectiva sa fie spalata cu un sapun antibacterian.

Pentru ca prima experienta sa fie mai putin neplacuta pentru tine, poti incepe prin a umezi penisul iubitului tau cu un lichid preferat, sa zicem niste sirop de artar, si nu uita de prezervativ! Poti opta oricand si pentru prezervative cu diferite arome.

Siropul preferat poate fi folosit si de iubitul tau: il poate turna pe vulva, iar limba lui se poate "juca" pentru a savura in totalitate aroma lui. Daca el practica pentru prima oara sex oral, este indicata o metoda de prevenire a infectarii cu diferite boli - folosire a unei foite de latex.

Patul este cel mai bun loc unde puteti incepe o partida de sex oral. Relaxata si intinsa pe spate, iubitul tau pe burta intre picioarele tale, iar niste perne sub bazinul tau pot ajuta sa te simti in al noualea cer; o alta pozitie foarte buna pentru cunnilingus este cea in care tu stai pe marginea patului, cu picioarele ridicate si sprijinite pe doua scaune destul de departate (dar fara sa te simti incomod), iar el in genunchi, cautand sa descopere toate "misterele". Dar pozitia care ar putea sa va ofere placere maxima amandorura este "69".

Pozitia "69" din Kama Sutra presupune ca el sa se aseze pe spate, iar tu te asezi peste el invers in patru labe sprijinita pe coate. Partenerul are capul la nivelul picioarelor tale si tu ai capul la nivelul picioarelor lui. Din aceasta pozitie, fiecare poate stimula manual si oral organele genitale ale partenerului.

Pe langa faptul ca iti poate face un cunnilingus, sanii tai pot beneficia si ei de un masaj. Pozitia poate fi considerata una jignitoare pentru unele dintre noi, pentru ca este lipsita de sentiment, dar placerea pe care o simti amandoi poate fi uluitoare. Ar putea fi o pozitie excelenta pentru preludiu...

Fara complexe in dormitor!
"Femeile gandesc prea mult, isi fac prea multe griji, calculeaza fiecare moment chiar si in dormitor"... ti se pare cunoscuta aceasta replica?

Din dorinta de a fi perfecte si de a-l face pe cel ce il iubim sa se simta extraordinar, in dormitor facem uneori "miscari" care nu ne fac placere.

Nemultumite de cum decurg lucrurile in ceea ce priveste viata noastra sexuala, cautam disperate raspunsuri in diferite reviste si carti de specialitate, fara sa ne dam seama ca raspunsul este unul foarte simplu: sa avem mai multa incredere si sa fim relaxate.

1. Simte-te confortabil cu tine insati
Este una dintre cele mai mari greseli pe care o fac majoritatea femeilor: multe se simt nesigure pe propriul corp, iar aceasta nesiguranta nu face decat sa "ucida" pasiunea. Pentru tine o partida de sex inseamna lumini stinse si o patura trasa in cap?

Renunta la acest obicei! Daca iti cultivi increderea in propria persoana si te simti sexy, partenerul tau va mai atras de tine. Nu te astepta sa obtii rezultate rapide, dar fii perseverenta, lucreaza incontinuu cu psihicul tau, renunta treptat la patura, aprinde luminile si de ce nu, si cateva lumanari!

Nu ii spune partenerului tau, de fiecare daca cand vreti sa faceti amor, cat de nesigura te simti pe corpul tau. Acest lucru va va determina doar sa va "premeditati" fiecare miscare si nimic nu va fi natural, ci doar fortat.

Daca, in timp ce faci dragoste cu iubitul tau, te gandesti la felul in care arata picioarele tale intr-o anumita pozitie, in mod sigur nu te vei trai actul sexual la intensitate maxima. Daca nu te simti bine cand faci dragoste cu partenerul tau, acest lucru i se va transmite si lui, iar actul sexual nu va fi decat unul mimat. De aceea, trebuie sa fii onesta. Nu uita: daca mimezi, nu iti faci doar tie rau, ci si partenerului tau.

2. Mentine-te in forma
Cateva exercitii sau mersul la sala te pot ajuta sa te mentii intr-o forma excelenta chiar si in dormitor, cu iubitul tau. Iti dau mai multa flexibilitate, te fac mai rezistenta si chiar iti pot mari sansele sa atingi orgasmele mult dorite. Doar cateva minute de miscare in fiecare zi iti pot imbunatati viata sexuala si te pot ajuta sa fii in forma maxima. Pentru un vagin in forma, nu uita sa iti faci exercitiile Kegel!

3. Nu astepta ca iubitul tau sa stie cum gandesti
Este una dintre greselile frecvente pe care le fac multe dintre noi, dar si multi barbati. De unde sa stie cel exact ce iti place daca nu ii spui? Putini sunt cei care s-au nascut pentru a citi gandurile, mai ales pe ale unei femei. Nu te astepta ca el sa te atinga acolo unde iti place daca nu ii spui. Deci, comunicarea dintre voi este mai mult decat vitala.

4. Experimenteaza, experimenteaza, experimenteaza...
Unii barbati sunt de parere ca femeile carora le este frica sa experimenteze in dormitor nu sunt destul de educate in ceea ce priveste viata sexuala. Este util pentru tine sa fii informata, sa stii mai multe despre noi pozitii, jucarii sexuale si sa comunici foarte mult cu partenerul. Citeste, pune intrebari, cauta raspunsuri, vorbeste despre fanteziile tale, planuieste-le, fii deschisa la noi experiente! Afla ce iti place si ce nu iti place sa faci in dormitor!

De cele mai multe ori, femeile nu incerca sa improvizeze in dormitor pentru ca le este frica de esec: "Daca dau gres?", "Daca nu imi iese cum ar trebui?" etc. Nimeni nu s-a nascut invatat si de aceea trebuie sa acumulam in timp si sa incercam sa ne perfectionam; numai exercitiul sustinut te poate ajuta sa atingi perfectiunea. Ai putea fi surprinsa la cate astfel de "trucuri" te pricepi.

Incerca sa iti depasesti limitele, sa iti "incalci regulile" si da frau liber fanteziilor. Daca pozitia misionarului este singura pe care o stiai si o practicai, incearca si altele... poate iti vor placea mai mult. Ce zici de "asediul" dragostei, foarfeca, calaretul fantastic sau pariul partenerilor? Macar una, in mod sigur, te va ajuta sa iti schimbi parerea...

Sexul nu este o tortura, nu este ceva care face parte din orarul tau lunar pe care trebuie sa il bifezi. Sexul este una dintre cele mai mari placeri ale noastre, de aceea trebuie facut cu placere si mereu imbunatatit.

Pe langa placerea pe care o simtim atunci cand facem sex, trebuie sa stim ca acesta ne ajuta sa ne eliberam de stres si de depresie. Poti asocia sexul cu o dimineata de Craciun, cand ai deschis ultimul cadou - si cel mai important. Incearca sa savurezi aceasta dimineata, pretuieste fiecare clipa si sa te bucuri de ea ca pentru un an intreg.

O partida de sex este ceva natural, in care mereu poti sa improvizezi si sa evoluezi, iar acest lucru nu poate sa iti aduca decat placere. De exemplu, multor femei nu le place sa faca sex oral pentru ca arata urat acel "obiect", pentru ca miroase si are un gust ciudat. Femeilor le plac "chestiile" curate, iar acest fel de sex este unul murdar. Cand eram copii, sa ne murdarim era partea cea mai amuzanta si mai placuta din tot ceea ce faceam pe terenul de joaca. Si tu poti privi o partida de sex oral ca pe o astfel de joaca: putina "dezordine" si apoi o "curatenie aprofundata".

Daca te ajuta, poti apela la o serie de lotiuni sau prezervative cu diferite arome sau, daca este cazul, discuta cu partenerul tau problemele de igiena care iti dau batai de cap si te pot impiedica sa faci sex oral.

Nu lasa rutina sa se instaleze in dormitorul tau. Nu il lasa mereu pe el sa spuna cand si cum doreste sa faceti sex! Fii mai indrazneata si incearca sa domini, pentru ca sunt multi barbati carora le place acest lucru. Invata sa adori prospetimea si creativitatea la tine in dormitor! Nu uita ca increderea in tine poate fi cel mai bun afrodiziac.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu