miercuri, 17 decembrie 2014

Afară-i vopsit gardu’ / Înăuntru-i leopardu’


threedots



"Dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat.
Mark Twain






Confruntat cu cea mai adâncă criză din viaţa personală, de la pubertate încoace, mai adâncă decât “perioada tomberonului parizian”, mai cumplită decât aventura cu rezultat monotesticul a socrului, mai şocantă decât “acţiunea plagiatul”, mai dărâmătoare decât episodul MTO şi mai răvăşitoare decât plimbarea cu “fă, Doina” în pneumatică cu spp-iştii pe post de gondolieri, profund marcat fiind de pierderea alegerilor (şi lovit până la leşin în convingerea că Iohannis şi dacă ar candida singur ar ieşi pe locul doi) cel care se încăpăţânează să fie în continuare premierul nostru (şi bine face, că n-ar fi cinstit să răspundă altul pentru gogoşile lui) atât al majorităţii din care facem parte şi noi aia care l-am votat pe neamţ (adică “proştii” din ţară, diasporenii “căpşunari”, feisbuciştii tineri şi “idioţi”), cât şi al minorităţii din care fac parte şi ei, cei care l-au votat pe premier (adică aia frumoşi, deştepţi şi devreme acasă), numitul Ponta W. premier prin graţia Antonescului Naţional şi spre greaţa noastră, după un concediu de refacere prin Dubai, în care s-a supus unui proces complicat de gândire (sic!) a ajuns la o concluzie matură.

Ce credeţi că şi-a spus mintea lui, în gândul ei ?

Fă Victore, ăştia te văd comunist şi tu nu eşti. De ce dracu te văd ăştia comunist că uite ai fost şi în Dubai şi ai şi bonă filipineză şi toate alea şi pomanagiii social pe care i-ai umplut de făină, ulei şi găleţi nu se duc nici în Dubai, n-au nici bone, deci e clar că doar milogii aia sunt comunişti, tu eşti capitalist sadea. Ia să vedem care sunt motivele, pentru care eşti în pom şi pomul în aer.

Premierul Victor Ponta a dezvăluit cele trei probleme ale PSD, pe care trebuie să rezolve. 

“În reinventarea PSD, vor fi decizii foarte grele și decizii dureroase. Am identificat trei probleme.

  - Cum facem că după 25 de ani și cu un lider de 42 de ani noi tot suntem partidul comuniștilor, care aduc comuniștii la putere? Asta am văzut la foarte mulți tineri.

  - Cum facem să arătăm că nu mai suntem partidul care apără toți corupții?

  - Cum facem să arătăm că nu suntem partidul baronilor locali care vin, îl cotropesc pe Ponta și Ponta, dacă vine, vin baronii locali la Cotroceni. Este o rebranduire extrem de grea, care nu ține doar de exterior, ci de acțiune și de gândire. Pentru asta, pentru niște schimbări dureroase și grele, este nevoie de o echipă solidară, care să spună că e o perioadă  dificilă, stăm împreună, când e nevoie, luăm decizii dureroase pentru oricare dintre noi și trebuie să ne schimbăm”, a spus Victor Ponta, la DC News Live.” 

“Pe cale de consecinţă, aşadar şi prin urmare, atât din punct de vedere cât şi referitor cu”, ca o reacţie la procesul de gândire profund existenţialistă care l-a cutremurat şi l-a făcut să vadă “lumina” de la capătul tunelului pe nume psd, tunel în sensul că psd-ul este mai întunecat decât un fund de ceaun, noaptea într-o grotă, premierul tuturor românilor din ţară şi de aiurea, oameni şi lucruri la grămadă, dar toţi cu mândria că sunt români, mândrie fâlfăind în piepturi de oţel şi-n priviri ca o apă cristalină, a luat problemele de coarne şi le-a rezolvat în stil caracteristic, pe principiul “peştele se împute de la cap, dar se curăţă de la coadă” şi oricum tot ce facem nu are nici o legătură cu tot ceea ce zicem că vom face:

I-a zburat din partid pe toţi comuniştii care împuţeau aerul democratic de acolo. Geoană, Vanghelie şi Şova, mamuţii comunismului psd-ist au trecut în nefiinţă politică, iar Sebi Ghiţă a fost autodemis din cauză de imagine stricată. A fost promovată ascensiunea unor tineri nepătaţi cu trecut pur şi viziune politică proaspătă (Ion Iliescu, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea etc.)
A remaniat guvernul care-i punea beţe în roate, renunţând chiar şi la faimoasa Ioana Petrescu, concluzia clară şi logică, pe care o poate trage chiar şi cel mai fraier feisbuchist (cunoscuţi ca şi “băsişti”duşmani ai psd-ului deci implicit ai poporului) fiind că, la orice oră, un licenţiat Spiru Haret bate la fund un licenţiat Harvard.
De ministrul apelor “fă, Doina” nici nu mai vrea să audă, după câte necazuri i-a creat, iar din cei patru vice-premieri care au fost trei, Luca şi Matei, a rămas doar unu. Oprea dă cu tunu’.

A înregistrat în trimestrul III, cu guvernul lui ăla răposat, neremaniat, cea mai mare creştere economică din UE, comparativ cu precedentele 3 luni. Cuvintele cheie aici sunt comparativ cu precedentele 3 luni, adică nu creştere în valoare absolută, ci în valoare relativă. Statistică a revizuit datele privind creşterea economică din trimestrul al treilea, “coborând” la 1,8% creşterea economiei din trimestrul al treilea faţă de cel anterior, după ce cu numai două zile înainte de turul al doilea al prezidenţialelor, INS anunţase o creştere economică care a surprins toţi analiştii (creştere de 1,9%), lucru speculat politic de premier că o mare victorie. Revizuiri se produc şi în alte ţări, dar frecvenţa cu care acestea au loc în România lasă un semn de întrebare cu privire la calitatea datelor furnizate de Statistică. Reamintim că fostul preşedinte al Statisticii, Vergil Voineagu, a fost demis în ianuarie 2013 de către Victor Ponta din cauza revizuirii în scădere a PIB-ului. Deci în bunul şi tradiţionalul stil psdisto-ponto-mitoman, cu înflorituri pe la cusături, după două trimestre de “creştere negativă” ne gratulăm cu cărămida în piept că am trecut pe partea pozitivă. Dacă admitem de dragul conversaţiei, că a fost o realizare atât de spectaculoasă, de ce a fost remaniat guvernul? Aha, aşa mă gândeam şi eu.
S-a luptat ca leul în turbare să obţină o graţiere de la FMI pe chestia cu deficitul, luptă în care s-a ajuns la un acord “de principiu”care zice că deficitul este acceptat la 1,83% din PIB. Victoria este doar pentru Victor (hehehe) că dacă nu obţinea acordul ăsta pentru el ar fi fost iadul pe pământ, cu toate promisiunile electorale făcute la alegeri.
Deja, primele derapaje de la promisiuni se fac remarcate. Nici nu s-a încropit bine bugetul şi a venit o declaraţie şocantă pentru toţi românii, ca să ne menţinem în nota titlurilor din tabloide. Ni se comunică de la guvern pe un ton încurajator că:
“De la 1 ianuarie nu e posibila reducerea TVA la produsele agroalimentare la 9%. Daca va exista un trend pozitiv al incasarilor in primul trimestru, acesta va fi primul obiectiv.”

Cu alte cuvinte dacă da, da (vorba unui mare gânditor), dar să nu vă aşteptaţi la minuni.
Ca o ultima măsură de redresare a situaţiei dezastruoase a psd, onor premierul a luat o decizie nemaivăzută şi nemaiauzită în istoria autocriticii comuniste. A decis să renunţe la titlul de “dottore”, că oricum doctor ştiu toţi că nu era. Mi-am propus ca o perioada să nu mai scriu nimic despre cangrena societăţii româneşti pe nume psd, dar aceste ultime măsuri, culminând cu cea de renunţare la titlul obţinut prin plagiat, nu puteau să treacă neobservate.
Mulţi se vor repezi să îl preaslăvească pentru gestul de nobleţe şi curaj făcut, renunţând la ceva la care oricum nu avea dreptul. Întrebarea este: va returna oare şi avantajele de tot felul obţinute în urmă fluturării titlului de doctor? Dacă da, cum va proceda? Dacă nu, de ce?

Oricum renunţarea asta nu cred că este rezultanta unui multprea îndelungat proces de conştiinţă, ci doar o tactică ieftină de -a prosti proştii. Oricum cred că feisbuchiştii y compris diasporenii (adică fraierii aia, care s-au lăsat amăgiţi de elemente iredentiste şi anti-statale) nu dau doi bani pe gestul lui de operetă de prost gust.

Cam astea ar fi, în viziune pontiană, măsurile grele şi dureroase de reinventare, rebranduire şi curăţare a psd-ului de imaginea comunistă care s-a lipit atât de partid cât şi de il capo di tutti capi din partid şi dovada supremă  că psd-ul nu este nici pe departe condus de baronii locali. Baronii centrali sunt mult mai importanţi.


Gata. M-am plictisit (de psd).





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu