luni, 29 decembrie 2014

Opinie ...







Am spus-o si-o repet : Basescu a facut cu ce-a avut. Nu atat ca trimis dupa lemne nu a procedat conform bancului cu "Na, lup tigan de-a gata, arza-l focu' pe tata ca m-a trimis la lemne", dar, ramas fara juncani la car, a inhamat fiarele codrilor la car, de-a adus lemnele in ograda gospodariei Romania, dar la nevoie a chiar si batut cuie cu palma. Asemenea lu Taleyrand, a tradat mai multe capete incoronate (potentate) dar niciodata Franta (Romania).


A abandonat intelectuali vinovati de contemplativitate limfatica si lipsiti de implicare in cufureala impusa de comandamentul momentului. Cand vine noaptea si gerul si mai ai si motorina pe rosu, te dai matale jos din camion, iei levierul, demontezi roata, bati cu barosul in pneul spart sa-l desprinzi de janta enorma si iti urmezi destinatia, scopul. Reconciliezi menirea cu circumstantele, iar nu te lasi furat de peisajism, caci, asa, sa-l parafrazam pe Brecht dintr-un cuplet din Mutter Courrage, mai 'nainte de-asfintit, mintea te-a batjocorit. 


S-a folosit de oameni mari cu personalitati si scopuri marunte pe care i-a debarcat dupa ce sacii Romaniei au fost in car, a rupt fratia dupa trecerea puntii. Om cu viziune, greu de intuit de cardul de gaste galagioase de comentatori politici convinse ca salveaza gagaind Capitolul, a avut proiecte si idealuri a caror finalitate depindea precum pentru surioara celor 12 lebede din basm ce trebuia sa impleteasca fiecaruia dintre fratiorii aflati sub imperiul blestemului, al vrajii malefice, cate un pull-over in tacere absoluta.


El a fost galagios in spatiul replicii imediate, a ping-pong-ului de cuvinte, dar in marile ideatii, in viziunea de perspectiva a ramas intr-o mutenie vecina cu autismul. Stia in tavaleala, in balacareala zilelor ce-i ratiunea si interesul de Stat.


A facut binele natiunii in pofida naturii sale clevetitoare si nemultumite. Nu s-a servit de delasari otravite, doar fiindca voia romanul un fel de bine aici si acum, cu perspective crunte. 


Este un mare pastor de oameni cu nimic mai implinit prin izbanda si recunostinta decat, bunoara, Moise.


Presedintia domnului Basescu a fost providentiala Romaniei si sunt fericit ca nu si-a spus ultimul cuvant in politica, ca nu doar aceea ca acordul final e departe, dar nu a ajuns nici la secunda volta.


In incheiere o fraza memorabila indelung si rau judecata in media, adresata lui Johannis, in care ii atragea atentia noului presedinte ca misiunea sa este doar un pic mai dificila decat a sotiei sale.


Indaratul oricarui om mare, se afla o femeie de mare caracter si discretie.


O fi asta sexism ?
Despre rasism nu stiu cat este de elocventa fraza surprinsa pe telefonul confiscat tinerei jurnaliste. Stiu insa ca insisi multii tzigani din Parlament, isi declina rasist propria origine. A remarcat-o insusi domnul Basescu.


Ipocrizia sa ne faca oare si pe noi sa uitam expresia pur romaneasca :Cand tziganul a ajuns imparat, intai si-a spanzurat tatal.


Hm ?!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu