marți, 16 decembrie 2014

Sfaturile unui infractor muribund – SOV



Angela Tocilă



Motto: 
Întăriți-vă statul!





Pornind de la mesajul lui SOV de pe blogul său, mesaj preluat de toată presa, analizat și răs-analizat pe toate părțile, și cu toate că refuz să preiau mesajele infractorilor celebri din politica românească, gen Becali, Năstase, Vântu, Hrebenciuc și oricine ar fi, am decis să mă opresc câteva clipe asupra celui transmis de acest fost pușcăriaș cu un picior (sic) în groapă, Sorin Ovidiu Vântu, un recidivist încă de pe vremea lui Ceaușescu, un hoț ca oricare altul care odată făcea și desfăcea guverne, și ca și ca acum, dădea sfaturi arogante de la ”înălțimea” scaunului cu rotile în care își trăiește mare parte din viață, a dat încă o dată dovadă de aroganța ”șmecherului” a ”bazatului”, râzându-ne în nas.


Purtător de tricou inscripționat, de data asta nu cu ”puta madre” ca orice cocalar sau pește cu 3 fete la produs în Italia, ci cu mesajul ”bitch inside”, SOV ne recomandă să schimbăm sistemul cu el cu tot, la fel cum ne-a recomandat odinioară să ne întărim statul, ceea ce s-a întâmplat și el a simțit-o pe propria-i piele intrând la pușcărie, adică exact acolo unde trebuia să fie de mult, și unde ar fi trebuit să se afle și acum cu toată infirmitatea și cancerul de plămâni de care suferă.


Probabil, nebăgat în seamă, departe de lumina reflectoarele, tânjind după o conspirație la nivel înalt, plictisit să-și numere banii făcuți pe spinarea, naivitatea și buna credință a ”fraierilor” de români, SOV și-a zis să facă o ”urare” de sărbători jignind cu nemernicia hoțului prins în casă, bătut sau împușcat în aripă care se duce la poliție să facă reclamație că a fost agresat, recomandându-ne să ne cărăm naibii din țară sau să-i dăm jos pe ei, șmecherii.



SOV se ia la trântă cu generația Facebook: Sunteți niște proști


În privința asta are dreptate. Da, asta ar trebui să facem, asta face DNA în fieecare zi arestând sau percheziționând borfași ca el. Însă, nu este de ajuns. Cum peștele se împute de la cap, ar trebui dizolvat parlamentul care colcăie de grăjdanii escrocilor ce căpușează România, cei care dau legi la comandă în funcție de interesele celor care i-au sprijinit să ajungă în Parlament. Apoi, ar trebui modificată Constituția prin dezbatere publică, la vedere și nu prin cine știe ce comisie obscură formată din politicieni și personaje pe care nu le recomandă absolut nimic, în afară de faptul că au fost suficient de leneșe și nepricepute la nimic altceva decât să intre în politică.


Obligatoriu ar trebui eliminată imunitatea parlamentarilor, în afară de cea pentru declarații politice, în așa fel încât să nu mai fie nevoie de aprobarea parlamentarilor ca aceștia să fie cercetați penal sau arestați. Până nu se elimină imunitatea, Parlamentul României va rămâne o colonie autonomă de infractori din care nu-i poți extrage și supune judecății. Tot obligatorie mi s-ar părea procedura de recall, în sensul că dacă un parlamentar nu-și îndeplinește promisiunile din campanie, nu-și reprezintă alegătorii cu cinste, demnitate și devotament, să poată fi schimbați din funcție. Și nu în ultimul rând, în Parlamentul României n-ar trebui să mai calce picior de penal, să se prezinte și ei ca orice cetățean al României la angajare având cazierul curat în mână, picior de fost activist comunist, de fost securist, de fost turnător la Securitate.


Abia după ce aceste măsuri elementare se poate trece la curățenia în instanțe, după care am respira un aer mult mai curat. ”Șmecherii” de care vorbește SOV ar putea fi puși ei înșiși în situația de a pleca din țară, cu el în frunte. Măcar dacă-și dorește să fe în fruntea unei oști, să fie el berbecul ce conduce turma de borfași într-un exil definitiv, dincolo de granițele țării pe care-au căpușat-o atâta amar de vreme.


Totuși, cu toată dreptatea pe care în nemernicia și aroganța sa a dovedit-o, i-aș aminti  lui SOV că nici măcar șmecherii ca el nu pot cumpăra orice cu bani. De pildă nu-și poate cumpăra o pereche de picioare cu care să umble. Nu-și poate cumpăra o pereche de plămâni cu care să respire, nu-și poate cumpăra un suflet care să doară sau să se bucure de fleacuri, de un copac înfrunzit sau de-o floare.



Cu toții banii tăi furați, SOV, nu-ți poți cumpăra nici sănătatea dar nici fericirea. Pentru că o dată ce mi-a trecut revolta văzându-ți clipul, mi s-a făcut milă de tine, biet nefericit cu un picior în groapă, pentru că în sărăcia mea de fraieră, eu voi umbla pe picioarele mele pe pământul ăsta mult timp după ce ție-ți va crește pătrunjel pe piept. Mort ești de pe-cum, mort vei fi o eternitate, iar tricoul ăla al tău cu ”Bitch inside” va ajunge probabil o cârpă de șers praful în mâna vreunui om de serviciu, fraier ca și mine, ca mulți alții care au înțeles că cinstea și libertatea sunt mai de preț decât banii tăi, SOV. Sărbători fericite și ție, SOV, dacă le mai apuci…





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu