vineri, 26 decembrie 2014

Trădarea lui Băsescu


Raluca Fehe






Adriana e prietena mea de 14 ani. În ăștia 14 ani a făcut multe. Reclame mai cu seamă, reclame care i-au convins pe români să cumpere apa aia și condimentele ălea, prezervativele cutare și asigurările de viață cutărică. A avut timp să crească doi copii, să țină un bărbat, să scrie o carte, să facă PR unui tânăr cântăreț, să spele șosete și să meargă la baluri de caritate.

Singurul lucru pentru care nu a avut timp Adriana a fost să învețe care e treaba cu politica. Zice că nu înțelege nimic și aruncă apoi un zâmbet larg, de femeie care tocmai și-a văzut testul Papanicolau și s-a liniștit că pasărea e bine sănătoasă.

Asta nu înseamnă că Adriana nu cunoaște politicieni. Vineri, înainte să mă întâlnesc cu ea, a fost la petrecerea de Crăciun a unuia dintre ei. Unul cunoscut. Nu spui nume. Adriana, simțindu-se datoare să facă un pic de conversație, l-a întrebat: Și acum o să-l arestați pe Băsescu? Politicianul a zis că nu și Adriana a fost dezamăgită.


De ce Adriana? De ce crezi că ar trebui arestat Băsescu?

Nu am întrebat-o. 
Dar știu răspunsul: pentru că e corupt, dictator, a distrus țara, a vândut flota, a otrăvit fântânile, a băut șămpăniile, s-a certat cu Macovei, e iubitul nenorocitei-pocnitorii-curvei blonde, fiică-sa are teren obținut ilegal, a lăsat-o pe Maria, s-a luat de jurnaliști. Din cauza lui Băsescu nu ninge, a plouat prea mult anul ăsta, s-au născut mai mulți copii cu sindromul Down, găinile au fătat pui vii, Tăriceanu tot schimbă nevestele, se fură, se bea, se bleastemă, nu se scoală, nu se culcă, nici gura nu-i mai tace, nici iarba nu-i mai place. Cui? Poporului.


Băsescu ar trebui arestat. Nu-l arestează? Ce păcat.

De ce să-l aresteze?

Pentru că e chel și chior. Pentru că e bețiv și nu ne reprezintă țara cum trebuie, are halenă și ne face de rahat când merge să se vadă cu Angela Merkel.


Miruna are două fete mici și o pisică luată de la Adriana. Miruna a votat cu Meleșcanu, de frică să nu iasă Macovei/Iohannis, ăștia care, a auzit ea, l-ar pune prim ministru pe Băsescu. Și atunci chiar ne-am duce dracu de tot. Dracului ne-am duce cu dictatorul ajuns la Guvern.


De ce Miruna?


Nu am întrebat dar știu care e răspunsul: pentru că e corupt, a a distrus țara, a vândut flota, a otrăvit fântânile, a băut șămpăniile, îi stă rău părul și îi fuge ochiul.


După 10 ani, în ciuda a tot și a toate, Antena 3 a învins. A otrăvit, a sfârtecat, a urinat, a împroșcat. Omul Băsescu e o umbră a celui ce a venit la Cotroceni în 2004. Împuținat.

O țară de bețivi care au probleme cu setea conducătorului, un popor de strâmbi care cer să se meargă drept, un neam viclean care îi reproșează șefului șiretenia.

Băsescu este cel mai mare om politic pe care l-a văzut România în ultimii 25 de ani. Când însă ești un popor mic și perfid, incapabil să înțelegi lucruri care depășesc rudimentul succesului tău personal, a fi mare este o trădare. Pentru care trebuie să fii judecat. Și să faci închisoare.
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu