luni, 9 februarie 2015

Bugetul militar – furt secretizat, Ministerul Apărării – specialist în minciună


Boris Nemțov





Bugetul militar rus este unul astronomic în 2015 - 3,3 trilioane de ruble. Bugetul a crescut cu 800 de miliarde față de anul 2014, fiind cu 33% mai mare. Planul anti-criză al lui Putin, precum și bugetul celui de-al 15-lea an al sau la conducerea Rusiei prevede reducerea cheltuielilor cu sanatatea (25%), educație, cultură, drumuri. Numai cheltuielile militare nu au fost supuse reducerii. Este clar ca Putin vrea să continue războiul, scrie pe blogul sau opozantul rus Boris Nemtov.


În al 12-lea an al sau la carma tarii (2012), cheltuielile militare ale Rusiei au fost de două ori mai mici, de 1.650 miliarde de ruble. Nimeni nu ataca Rusia, economia crestea, totul era normal.


Dintr-o data, in doar 3 ani, Putin dubleaza chetuielile armatei. Rezultatul - război cu Ucraina, criza economică, colapsul sistemului de sanatate, a sistemului de pensii, degradarea regiunilor.


Spuneti-mi, avem nevoie de asta? Cei mai multi ar spune nu!


Pentru a rupe aceasta logica a oamenilor normali, Kremlinul a incercat să ne convinga că suntem inconjurati de inamici  și trebuie să ne înarmam. Ar trebui să fim la paritate cu SUA și NATO, precum și cu China.


Și așa a început!


Rusia cheltuiește 4,2% din PIB pentru cheltuielile militare, mai mult decât America - 3,9%, China - 2,1%, Germania - 1,3%, Franța - 2,2% și Japonia – 1%. Cheltuielile acestea se fac în detrimentul a milioane de pensionari, în detrimentul sanatatii și educației.


Cu toate acestea, la prețurile actuale, bugetul militar rus este de 10 !!! ori mai mic decât în SUA. Chiar dacă Putin va cheltui întregul buget al Rusiei în scopuri militare, aceasta va fi doar o treime din bugetul militar american. Iar pentru a obține paritate cu chinezii trebuie să mareasca cu 80% bugetul apărării Rusiei.


Între timp, situația cu achizițiile de armament este teribil de proasta. Desi bugetul este astronomic, proiectele cele mai importante sunt intarziate.


Spre exemplu, cea mai importantă zonă - Forțele Strategice de Rachete - baza forțelor nucleare rusești.
Acum fortele sunt completate cu noile rachete Yars, varianta modernizata a rachetei Topol M. Putin a declarat că, în al 14-lea sau an la conducerea tarii, armata a fost completata cu 3 regimente de rachete, adica 27 de bucati (un regimentul - 9 rachete). Comandantul Forțelor strategice, generalul Karakayev vorbeste despre 16 rachete - adica mai putin de două regimente, iar adjunctul ministrului apararii Yuri Borisov a afirmat că in dotarea armatei au intrat doar 5 rachete noi.


Cine minte este greu de înțeles. Cel mai probabil, adevărul este in declaratia lui Borisov - 5 rachete. Această versiune imbratiseaza si expertul militar Alexandr Goltz. Motivul este simplu - au luat bani pentru 3 regimente, tot atatea au raportat conducerii, dar banii au fost furati.


Aceeași poveste si cu submarinele. Putin crede că au fost lansate la apa 4 buctai in 2014, Ministerul Apărării raportează doua, iar adjuntul Borisov vorbeste despre un submarin.


Cele mai recente sisteme de apărare aeriană S-400 – pot dobora avioane si rachete. Aceeași poveste. Lui Putin i-au spus despre 19 unitati, in realitate sunt 7.


Noi toți trebuie să înțelegem că ministerul aparari nu minte doar atunci când spune că nu există trupe rusești în Donbas, ci minte întotdeauna. Pentru că fura, pentru ca sunt incapabili sa organizeze lucrurile.


Periodic, Putin mai are accese de isterie despre coruptia si furtul din industria de aparare. Dar nimic nu se intampla.
Nimic nu se schimbă.


Industria de profil este condusa de clovnul Rogozin, bugetele sunt secretizate, iar minciuna a devenit tipul de guvernare corporativă.


Așa că, cererea de a reduce costurile cu apararea nu vor afecta capacitatea militara a tarii, dar pe hoți, mincinoși și clovni ii va lovi foarte tare.


Ce trebuie facut:

1. Oprit războiul cu Ucraina

2. Reduse cheltuielile militare la jumătate, la nivelul anului 2012. Sa fie la fel ca în China.


3. Creșterea cheltuielilor pentru sănătate, educație, știință și infrastructură la 1,7 miliarde ruble.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu