miercuri, 25 februarie 2015

USL trăiește și naște


Angela Tocilă






Acum că ne-am lămurit cum e cu ”dreptatea până la capăt”, cum trăiește și respiră în continuare USL-ul cu opoziție cu tot, pe sistemul consacrat al blaturilor și a zicalei strămoșești ”corb la corb nu-și scoate ochii”, când Iohannis îl numește pe numărătorul de capace de budă, omul lui Voiculescu, Eduard Hellvig director al SRI, când până și Adormitul de Isaccea iese din hibernare doar ca să declare de acord cu numirea, când nici măcar Antenele nu au nimic împotrivă dar mai ales când salută numirea însuși Stăpânul Ouălor de la Cornu, Adrian Năstase, e clar că doar o încăpățânare născută dintr-un orgoliu făcut zdrențe sau cine știe ce ură cumplită te mai face să-l creditezi pe ”neamț” ca fiind nu știu ce arhanghel al dreptății pogorât din ceruri întru mântuirea poporului român.


Nevroza și confuzia sunt demne de Turnul Babel. Dumnezeu ne-a amestecat limbile și nu ne mai înțelegem unii cu alții. Schimbarea, resetarea sistemului se face dar nu așa cum credeam noi că e normal să se întâmple. Nu ne gândeam exact la rotirea cadrelor între aceiași protagoniști participanți la lovitura de stat din 2012 și în niciun caz la rotirea acelorași cadre de 26 de ani încoace.





Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor, mai ales că poate, pentru puțină vreme de la 16 noiembrie încoace, unii s-au autoamăgit că ar fi vorba și despre ei, despre popor, bunăstare, prosperitate, politici echilibrate. Sanchi! E vorba doar despre ei. Luptele intestine din politică și servicii se dau tot în beneficiul lor. Noi rămânem aceiași idioți utili înflăcărați de discursuri alarmiste că dacă nu iese Jalea mai Mică, iese Jalea mai mare, că dacă nu te duci să votezi, mă-ta-i curvă și tu un bastard numai bun de scuipat și înjurat iar după ce iese Jalea Mică, nu doar că nici dracul nu te mai bagă în seamă dar ți se mai și spune că viziunea ta suge și misiunea ta de idiot util s-a terminat. Preia el de aici încolo, tu stai frumușel în banca ta, mănâncă-ți cartoful, otrăvește-ți creierii la talk show-urile unde se învârt aceiași manipulatori, otrăvește-o la știri când infractorii cu ștaif te mint senin în față și-ți spun că ei nu sunt vinovați, că sunt victime persecutate ale dictaturii băsiste.


Stai pe fundul tău până peste alți 5 ani când vei fi scos din nou de la REMAT, periat, lins din cap până-n picioare de politicieni. Din nou vei fi cel mai frumos, cel mai deștept, pe tine se bazează ȚARA, tu redevii miezul din dodoașcă, gaura din macaroană și sâmburele din prună… Și tot așa până îmbătrânești, mori, lâsând moștenire urmașilor tăi minciuna că și ei la rândul lor, vor conta. Vor conta dar doar statistic, la numărătoare, ca vitele în șeptel.



Totuși, nu dreptatea lor până la capăt, nu concordia și blaturile lor ar fi cea mai gravă problemă azi… Cel mai grav este că nu mai avem nicio ancoră. Te uiți în toate direcțiile și nu mai găsești niciun reper, nu mai ai de ce și de cine să te agăți. Nu mai ai în cine să crezi pentru că ai senzația că toată lumea te minte. Și așa și este. ”Când apele se tulbură, ies gunoaiele la suprafață”, zice un proverb indian, iar la noi sunt atât de tulburi încât nu mai vezi luciul apei de gunoaie. USL trăiește și naște.
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu