marți, 9 decembrie 2014

Forțele speciale ruse au suferit cel mai mare eșec din istorie: “Deja de trei luni acești clovni nu reușesc să preia aeroportul din Donețk”


MONITORUL


Armistițiul pe aeroportul din Donețk i-a ajutat pe militarii ucraineni să planifice o operațiune de a atrage inamicul în capcană. În consecință, și-au pierdut viața cel puțin 100 militari ai Forțelor Armate ruse, o parte dintre ei fiind din unitățile de informații și forțe speciale, alții fiind militanți din Caucazul de Nord, din Osetia și Daghestan.


Alte pierderi imense ale forțelor speciale sunt: necesitatea rapidă de a îngropa după obiceiul islamic soldații decedați, dar dovezile pe care le-a primit partea ucraineană privind folosirea militarilor ruși pe teritoriul Ucrainei, care au pus într-o poziție dificilă comandanții ruși.


Toate cadavrele “oaspeților nepoftiți” sunt în zona controlată de “kiborghi” (astfel îi numesc rușii pe militarii ucraineni care luptă pentru apărarea aeroportului / oameni-roboți – greu de ucis).


Prin urmare, indiferent cât le-ar fi fost de greu, generalii ruși și-au călcat pe orgoliu și au cerut comandanților ucraineni un armistițiu.


Cadavrele le vom da. Curios este cum vor explica comandanții ruși cel mai mare eșec al forțelor speciale din istoria existenței sale, de la 1950?

În general, se pare că Cecenia și Siria iar acum Ucraina nu i-a făcut pe amărâții de războinici ai Kremlinului să se învețe minte.


Unitățile cu destinație specială și forțele de informații sunt încă utilizate în principal pentru acțiuni de atac, care categoric se opun elementelor de bază ale măsurilor lor militare. Prin urmare acest lucru duce la ideea că toate așa-numitele “reforme militare ruse” au fost exagerate. Acesteia autorii și executanții așa și nu au reușit să pună temelia unei mașinării militare a unei armate puternice, în orice țară.


Militarii ruși, care luptă pe teritoriul Ucrainei deja de jumătate de an nu mai impresionează:

- Acțiuni după șablon

- Pregătire ce lasă de dorit

- Pierderi imense


În consecință, forțele speciale au fost folosite doar ca infanterie, pregătită un pic mai bine, spre deosebire de ceilalți, dar în cazul acesta, la rândul lor, intră în vigoare sinistra incapacitatea cronică a comandamentului rus de a planifica în mod corespunzător și a demara operațiunile militare.


Deja de trei luni acești clovni nu reușesc să acapareze aeroportul din Donețk, atacând chiar de mai multe ori pe zi, și având asupra lor tot felul de armament care le-ar permite să învingă.


Nu le este de ajutor nici utilizarea unităților de elită. Toți acești vulturi, ușor-ușor sunt adunați pe bucăți, împachetați și trimiși la umbra mestecenilor. O parte din ei încă se plimbă prin preajma aeroportului, iar alții prin preajma altor orașe ale acestei țări.


Update

nu e prima oară că se întâmplă asta:
Happy last year, Vova!” – daruri și urări, de ziua Președintelui Rusiei

Darul cel mai semnificativ primit de Putin de această aniversare a fost, însă, de departe, cel trimis de ucrainenii din batalionul Azov:

În luptele de la aeroportul Donețk din ultimele zile, ucrainenii i-au bătut pe ruși. Măr. Au murit 430 de teroriști ruși. Sunt cele mai mari pierderi suferite de ruși de la începutul invaziei lor în Ucraina.


Putin a turbat de furie. La Moscova s-a întrunit Consiliul Securității, cu participarea lui Vladimir Putin. Kremlinul recunoaște oficial că la întâlnire s-au discutat chestiuni legate de insuccesele rușilor în luptele pentru aeroport.La morga din Donetsk au fost aduși de la aeroport 427 de morți, majoritatea luptători din unitățile aflate în subordinea lui Arsen Pavlov, supranumit „Motorola”. De asemenea, în spitale se află mulți răniți. Ei susțin că “Motorola”, i-a trădat trimițându-i să fie măcelăriți, iar el s-a dus tocmai atunci să sărbătorească o jumătate de an de existență a Republicii Populare Donețk și să dea autografe. „Dacă o va ține tot așa, nu va mai avea cine să lupte” – se plâng răniți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu