miercuri, 5 noiembrie 2014

Analiză


Paul Dragos Aligica





Stati putin, ca pe analiza asta n-o stiati. Din seria analisti cu misiune istorica de partid. Vad acum noul trend in stiintele sociale romanesti, mare descoperire sociologica: Au votat cu PSD-ul si tineri si oameni cu studii superioare. Da. Lovitura de teatru. Un mit e demontat.


Nu e ce credeam toti si se vede cu ochiul liber. Ca PSD e un grup de coruptie generalizata institutionalizat national prin bugetul de stat, controlul administratiei si prin retele bazate un electorat iresponsabil social si incapabil de discernamant public. Nu, domnule. E SOCIETATEA insasi, domnule.


Unu la mana ca sunt multi pesedistii astia. Deci sociologic vorbind, pentru ca sunt multi, lipsa lor de discernamant si moralitate publica este validata ca norma sociala a locului. Trebuie sa te justifici tu ca ai ceva cu domnu Profesor si imbecilii care il voteaza repetat, nu sa se justifice colaboratorii domnului Profesor si rusinea umana de electorat care voteaza canaliile si le tine in functii din prostie sau la mica ciupeala. Doi la mana, profilul uman al pesedistului este o adevarata surpriza demografica: auzi pesedist cu studii superioare?! Si tanar. Mituri spulberate: un PSD voinic, tanar, voios si debordand de cultura academica si know how.


Acum, sigur, noua cand ne vine in minte ideea de votant PSD tanar ne gandim la mazetele alea, generatii crescute si formate sub Andronescu PSD, cu bacul luat prin telefon. Sau cand gandim ideea de Pesedist cu studii superioare, ne gandim intai la aia fara bac dar cu doctorat, inventia megaistorica a pesedismului. Pentru noi nu e un mister sau surpriza sociologica. Ne-am mira sa fie altfel. Dar ma rog, asa e cu analiza asta politica si sociala.


Pe scurt, ati prins ideea. Ce vor oamenii astia sa spuna, dar n-au curaj s-o zica direct si apeleaza atunci pentru asta la schingiurea logicii si bunului simt sub pretext statistic e asta: Toti suntem pana la urma tot una. Si PSDistii, si opozitia la ei, toti oameni tineri si cu studii superioare, toti vrem binele tarii, sa nu mai fie dezbinare si sa nu mai dispretuim pesedismul ca sunt si ei ca noi toti, poate chiar partea mai buna a societatii etc etc etc.


Ati prins clenciul. Suntem toti o apa si-un pamant, totul e relativ, etc etc. Daca e o problema, este pentru ca sunt unii care insista ca prostul e prost, coruptul e corupt, iresponsabilul e iresponsabil si pesedismul e o patologie politica si sociala care macina de decenii bune aceasta tara. Daca n-ar avea minoritatea asta agresiva atitudinea asta dispretuitoare, toate ar fi bine.


Stiinta si tehnica, prieteni. Analize subtile la mare arta.


PS 
Si dati-le, domnule, doctorat la toti. Cand le dati malaiul sau uleiul electoral, dati-le si diploma de doctor in sociologie sau analiza politica, dati-le la toti. Dati-le pana nu mai ramane in tara aia un analfabet -functional sau nefunctional- fara studii avansate. Nu superioare. Avansate. Doctori in stiinte si mai sus.


Asta e Romania pesedista. O butaforie absoluta. Dupa aia faceti un sondaj si demonstrati lumii si universului ca PDS-ul e cel mai tare partid de intelectuali din istorie. Stiintific. Si daca mai da si domnul Mugur o inflatie, ii faceti si milionari. Va dati seama: votantul pesedist: milionari doctori docenti in sociologie si analiza politica. Si totul demonstrat stiintific, cu cifre.



Sunteti tari, mai, in universul ala invers al imposturii, facaturii si minciunii, al falsului si confuziei programatice ca metoda de viata si parvenire sociala in care traiti si pe care vreti sa-l impuneti intregii societati si tari. Sunteti tari.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu