joi, 20 noiembrie 2014

Domnule Ponta, “GAME OVER”!



Mark Christian Hermann






Victor Ponta: 
“Nu demisionez, până ce colegii nu îmi cer asta”


“Colegu’ Ponta”, constat cu regret şi stupefacţie, că dumneata nici acum nu înțelegi situația în care te afli matale. Colegii tăi, angajatorii tăi a fost poporul. Poporul care “are întotdeauna dreptate”, ca să vă citez. Iar poporul nu vă mai vrea.


Duminică ați fost demis nu numai din funcția de premier și candidat la președinție, ci ați fost scos, mai exact spus ELIMINAT din viața publică. Definitiv şi irevocabil. Vă rog cu cea mai mare fineţe: nu întindeți coarda și nu ne provocați. Lăsând deoparte cinismul şi aroganţa de care aţi dat dovadă în ultimele săptămâni, faceți-vă un mare favor prin a pleca de bună voie.


Nu vă expuneți situației umilitoare în care să vă scoatem noi cu forța din Palatul Victoria!
Nu ne aduceți în situația în care să fim nevoiţi să repetăm scenariul din Ucraina, Serbia sau Republica Moldova. Aţi trezit ursul din bârlog – nu îl provocaţi că vă tragă şi o labă.


După toate minciunile și mizeriile pe care ați încercat să ni le băgați pe gât făcând uz de toate căile de manipulare prin organele mass-media pe care le controlaţi, oricum nu mai aveți șansa să plecați cu demnitate. Dar mai puteți pleca neatins. 


Noi, poporul, nu vrem să ne mânjim mâinile cu unul ca dumneavoastră. DNA-ul, parchetul, instituțiile statului își vor face ele treaba în locul și în numele nostru. Căci pentru frauda masivă de ieri și obstrucționarea exercitării dreptului de a vota prin manevre instituționale în stilul unor republici bananiere, sigur veți răspunde în fața legii. V-aţi bătut joc de cei mai mari investitori ai acestei ţări, de românii din diasporă, de cei care contribuie prin banii trimişi acasă în medie cu 7 miliarde de euro anual la PIB, fără de care statul acesta ar fi dat demult faliment. Ei sunt eroii noştri, iar cel mai bine aţi face să nu mai turnaţi gaz pe foc. Nu vă jucaţi cu focul, ca să fiţi silit să fugiți cu elicopterul şi să să cereți azil politic în Congo doar pentru a nu fi mazilit de noi, poporul.


Totodată, să nu uitați să vă luați și toți baronii şi nomenclaturiştii servili. De Meleşcanu nici nu are rost să discutăm, el e deja istorie. Însă nu vă reduceţi doar la Dragnea, Bunea Stancu, Mazăre, ci inclusiv pe acei “reprezentanţi” ai comunitatăţii maghiare din care fac şi eu parte. Pe Frunda, Verestóy, Kelemen și toți acoliții lor, care prin aceleași manevre învățate de la PSD au intervenit pentru susținerea dumneavoastră. Ei nu diferă cu nimic de dumneavoastră. La fel şi ei, la 25 de ani după revoluţie, au facut apel la sărăcia şi teama oamenilor pentru ziua de mâine, făcând o ultimă încercare de a-i domina prin manipulare şi minciună. Ei, alipindu-se aceleiași platforme comune cu PSD, Vadim Tudor și Dan Diaconescu doar pentru a avea în mână ciolanul guvernării, de astăzi nici acești “lideri” UDMR nu mai au ce căuta în viața publică.


Liderii UDMR au săvârşit cel mai mare act de trădare faţă de Transilvania din ultimii o mie de ani. Ei nu au trădat doar comunitatea maghiară, ci pe toți acei români ardeleni care împreună cu noi maghiarii au votat masiv pentru schimbare, susţinând un sas “neromân şi neortodox”, dar onest, care a fost nevoit să îndure cele mai murdare atacuri de care a avut parte vreodată un candidat la preşedinţia acestei ţări, demne de un destin mai bun dealtfel.


În 2008 după mulți ani petrecuți în străinătate m-am reîntors în țară. Am adus cu mine o altă experiență, o altă mentalitate. Mi-am fructificat aceste calități înființând o firmă. În toţi aceşti ani am lucrat aproape doar cu clienți străini, aducând toţi banii în economia națională. Patriotismul meu s-a manifestat prin faptul că mi-am plătit toate taxele și impozitele la zi aici acasă, până la ultimul leu. Dumneavoastră în schimb în loc să susțineți IMM-urile, crearea de locuri de muncă, în loc să construiți spitale și autostrăzi, în loc să investiţi în educaţie şi cercetare, în doi ani și jumătate de guvernare ne-ați degradat țara la nivelul unui stat al asistaților sociali din lumea a treia; dumneavoastră mi-ați risipit banii plătiți în mod cinstit către visteria controlată de voi pentru pomeni electorale în beneficiul acelor nostalgici comuniști pe care tot eu îi întrețin de ani de zile. Şi aţi făcut-o cu un cinism nemărginit, fără să vă intereseze dacă am şi eu un cuvânt de spus. Și tot din cauza dumneavoastră – vă pot confirma toți prietenii mei – în ultimele săptămâni în gând eram deja cu bagajul făcut, pregătit să emigrez și a doua oară. Iar pentru această durere pe care mi-aţi cauzat-o, eu nu vă mai iert.


Dumnezeu a vrut ca totuși să rămân. Înseamnă că eu mai am multe de făcut pentru ţara mea. Cum pot, cât pot, cu micile resursele de care dispun. Pentru Transilvania mea şi pentru o altă Românie în care sunt şi eu respectat şi merit(ă) să trăiesc. În schimb, dumneavoastră trebuie să plecați. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toți. Acum!


Ieri a învins Democrația, iar dumneavoastră nu reprezentați deloc valorile democratice pentru care marea majoritate a făcut ieri “revoluția” din cabinele de vot. Dumneavoastră ați avut antenele, noi am avut mediul on-line, mintea limpede și sufletul curat. În primul rând generația tânără, dar și mulți oameni în vârstă, cei care se gândesc la noi și nu ne-au vândut viitorul în schimbul pungilor dumneavoastră cu alimente. Noi vrem un alt început, o altă ţară.


Una fără dumneavoastră şi sistemul dumneavoastră execrabil şi infect. V-am învins, cu tot sistemul vostru cu tot. Ca să fiu mai explicit: pentru dumneavoastră este “GAME OVER!”


Pentru noi, VIITORUL ÎNCEPE ACUM!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu