marți, 4 noiembrie 2014

Ceauşescu n-a murit



Alexandru Vakulovski






Imediat după aflarea primelor rezultate ale alegerilor din România, Steinar Lone, singurul traducător literar din română în norvegiană, a scris pe o reţea de socializare: „Încă o dată...” şi a postat piesa Adei Milea Ceauşescu n-a murit. Nu, n-a murit nici Ceauşescu, nici Lenin, nici Stalin. „Ei sunt vii în inimile noastre” – cum recitam când eram octombrei sau pionieri. Şi nu doar în inimile noastre, sunt vii prin urmaşii lor fideli – cum sunt Iliescu şi Ponta în România, cum e Voronin, Dodon, Lupu, Usatâi şi alţi Garbuji la noi.


Steinar Lone a folosit o ironie amară, dar alţii vor fi probabil răutăcioşi. Că România după atâta vreme nu mai scapă de roşu din faţa ochilor, de parcă ar fi un taur de la corida. Urmaşii comuniştilor şi securiştilor conduc într-o veselie România, chiar dacă în ultima vreme o bună parte a PSD-ştilor s-a mutat la puşcărie, pentru că sunt şi hoţi, şi tâlhari, nu ratează nimic când „le pică”.


Am stat în jur de trei ore ca să votez. Şi am fost norocos, pentru că am reuşit. Mulţi au stat la coadă fără să apuce să voteze. Puterea, prin Ponta, şi-a bătut joc de alegătorii din Moldova, de alegătorii din diaspora. Era destul de previzibil. Păi nu spunea tovarăşul Ponta că „diaspora vrea să se răzbune pe ţară” şi că vrea ca România să rămână în aceeaşi mizerie în care a lăsat-o?


M-am enervat când am văzut o postare idioată pe Fb în care se spunea că basarabenii ar fi votat în proporţie de 68,5 % pentru Ponta, motiv pentru care toţi se apucaseră să ne înjure. Nu, în R. Moldova Ponta a luat mai puţin ca în România – 37, 40. Iohannis - 31,85%.Udrea - 16,71%. Macovei - 10,53%. Sper şi cred că în turul doi Ponta nu va trece.


Procentele lui Ponta din Moldova sunt murdare şi au costat mult. S-a jucat murdar: România făcea cadouri Moldovei, iar el vorbea de parcă ar fi scos din buzunarul lui banii, gazoductul, microbuzele. Nu, nu sunt de la Ponta, sunt din partea României, fiecare cetăţean român a contribuit, iar proiectele (majoritatea) au fost demarate pe când Victor Viorel Ponta nu era premier. Pentru a face o minciună plauzibilă, a fost ajutat de Leancă. Habar n-am de ce, că premierul nostru pare mai deştept. Oricum, Leancă va pierde din voturile lui, doar pentru că l-a ajutat pe pesedist.


Şi PD-ul a „ajutat” PSD-ul. Iarăşi murdar. Microbuze cu afişe cu Ponta aduceau „alegătorii”, apoi îi duceau înapoi acasă. Cică i-ar fi plătit cu 500 de lei. PD-iştii Sergiu Sârbu şi Valentina Buliga făceau propagandă electorală pentru Ponta în ziua alegerilor, deşi acest lucru e interzis. Un PSD-ist, (şeful PSD Chişinău, avem aşa ceva?) cu însemnele Senatului României l-a agresat pe Oleg Brega, când acesta filma în spaţiul public. Ca să nu mai zic de miile de afişe de peste tot în Moldova (doar) cu Ponta. De dragul voturilor, Ponta a declarat că vrea Unirea! Să-l întrebaţi ce unire, că s-ar putea să aveţi surprize. Poate cu Crimeea!


În turul doi la vot vor merge mai mulţi basarabeni. Între timp, nu vă mai lăsaţi prostiţi de urmaşul lui Ceauşescu. Informaţi-vă.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu