joi, 6 noiembrie 2014

Ascensiune lui Victor Ponta trebuie oprită – sau umbra lui Putin la Cotroceni


Rodica Culcer






Pentru a înțelege mai bine ce ne pregătește PSD în eventualitatea în care Victor Ponta va câștiga președinția să ne uităm puțin peste gard, la țara „vecină și prietenă” Ungaria: Financial Times anunța azi dimineață că Budapesta ignoră opoziția Bruxelles-ului față de proiectul rusesc South Stream, neavând nici o jenă să fie considerată o cârtiță a Kremlinului în interiorul UE și NATO. Americanii au pus deja un grup de apropiați ai premierului Viktor Orban pe o listă neagră, după ce Ungaria a fost singura țară UE care a criticat sacncțiunile la adresa Rusiei, dar premierului maghiar nici că-i pasă. Potrivit unor politologi și jurnaliști maghiari și europeni, raționamentul său este simplu: profită economic de Rusia, cu care are afinități ideologice în direcția înlocuirii democrației liberale cu „altceva”, calculând că nici UE, nici NATO, nu își permit să excludă Ungaria.  În baza aceluiași raționament legile sale atacă fără jenă fundamentele democrației ungare – de la statul de drept la cultură și internet. Vladimir Putin, cel care tocmai a declarat că duritatea lui Stalin – călăul propriului său popor – a fost indispensabilă pentru câștigarea celui de-al doilea război mondial, se simte probabil foarte bine cu acest succes obținut într-un stat NATO și așteaptă cu interes cadoul pe care PSD i-l va oferi – dacă îl lăsăm – pe 16 noiembrie.


De altfel metodele lui Putin sunt aplicate deja în România. Televiziunile sunt controlate în totalitate de oamenii puterii și nu sunt altceva decât mijloace de propagandă deșănțată, care nu mai au nici o legătură cu jurnalismul autentic. Dau numai exemplul „vilei” atribuite de televiziunea lui Ghiță părinților lui Klaus Johannis în Germania, deși realitatea este că oamenii ocupă un apartament cu chirie la mansardă. Voi fi având eu dubii cu privire la autenticitatea convingerilor democratice ale domnului Johannis, dar asta nu înseamnă că suport minciuna și propaganda dementă a PSD, UNPR și PC. La fel se comportă și mass media din Rusia, exemplul cel mai recent fiind conflictul din Ukraina.


Ca și Putin, Ponta și PSD se aliază cu forțele naționaliste extremiste, ca PRM, exaltă retorica patriotardă – „mândru că sunt român” – și cultivă primitiv temerile privind „vânzarea Ardealului” de către Johannis. Filonul putinist este puternic, ca și tema conflictului etnic, pe care Kremlinul o alimentează în România indirect. Nu vi se pare ciudat că marele român Victor Ponta nu spune nimic despre proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, deși tensiunile pe care acest proiect le va genera sunt imense? Dar exact asta vrea și Kremlinul: tensiuni interetnice în România, pentru a slăbi și destabiliza o țară membră în NATO și UE.


Ca și în Rusia lui Putin, pentru PSD și Victor Ponta toți cei care nu sunt înregimentați sub drapelul puterii sunt dușmani – în primul rând românii dinafara granițelor, despre care se știe că nu votează cu PSD. De aceea procedura lor de vot trebuie complicată inutil (există deja prevederi legale care pedepsesc votul multiplu, nu este nevoie de o declarație pe proprie răspundere), și condițiile în care votează trebuie să-i determine să nu mai bată drumul la ambasadele României. Ulterior, ministrul de externe și adjunctul său responsabil pentru diaspora au încercat să acrediteze teoria fantasmagorică potrivit căreia dificultățile din ziua votului s-ar fi datorat unor grupuri de provocatori, recrutați – ce să vezi! – din rândurile susținătorilor ACL. Teoria pare a fi tradusă direct dintr-un manual rusesc/sovietic al dezinformării și diversiunii.


Așa cum  Vladimir Putin nu a avut nici o jenă să-l întemnițeze pe omul de afaceri Mihail Hodorkovski în momentul în care acesta amenința să-i devină adversar politic, nici Victor Ponta nu are nici o jenă să trimită corpul de control la Sibiu, orașul unde este primar Klaus Johannis, ca să investigheze, tocmai acum, neregulli ce s-ar fi produs în 2010. Sigur că nu am ajuns la întemnițarea adversarului, dar spiritul acțiunii este același și…aveți puțintică răbdare.


Ceea ce  vreau să spun este că toate libertățile și drepturile noastre civice sunt amenințate brutal și fără perdea de PSD, un partid populat de baroni penali, care abia așteaptă să pună mâna pe președinția pentru a anula toate reformele care au abătut rigorile legii asupra ilegalităților și abuzurilor pe care le comit liderii săi de 25 de ani. Pentru aceasta au nevoie desigur de un electorat imbecilizat și amoral, manipulat și manipulabil printr- un aparat de propagandă mincinoasă.


În sfârșit, aflăm în ultimele zile cu oroare despre listele suplimentare dubioase și turismul electoral intens în zona de sud a țării, peste care împărățește Liviu Dragnea, și ne amintim că în Rusia lui Putin nu a existat nici un rând de alegeri care să nu fi fost viciat de proceduri asemănătoare. A propos, de unde știe Liviu Dragnea cu cine au votat cei înscriși pe listele suplimentare, dacă votul este secret? Măsluirea votului, direct și indirect, este o procedură standard a regimurilor autoritare care vor să mențină doar aparențele unei democrații.


Uitați-vă deci bine la ce se întâmplă la noi și în vecinătatea noastră și veți simți frigul siberian al dictaturii de partid, veți vedea umbra lui Vladimir Putin rânjind la Kremlin – căci Victor Ponta i-a preluat nu numai spiritul și metodele, ci și stilul de exprimare brutal și golănesc.


Nu vă lăsați păcăliți de cei care spun că Victor Ponta nu va putea să-i înfrunte pe americani. Va putea și o va face. Poate că îl va numi pe George Maior premier ca să-i convingă că este fidel cauzei euro-atlantice, dar partidul său nu-l va lăsa pe domnul Maior să guverneze după principii corecte, nici să protejeze și să susțină DNA în operațiunea de destructurare a statului mafiot. Este împotrive intereselor PSD să facă acest lucru, deci vor încerca din nou să păcălească Occidentul.



Suntem deci pe marginea prăpastiei și trebuie să ne trezim. Am în continuare unele dubii cu privire la Klaus Johannis, dar certitudinea cu privire la rolul malefic al PSD și al aliaților săi în istoria acestei țări și perspectiva demolării democrației în viitorul apropiat devine din zi în zi mai înspăimântătoare. Pentru binele nostru, al copiilor și al nepoților, și chiar pentru binele celor care votează tâmp și inconștient cu Victor Ponta fără să știe ce fac, ascensiunea lui Victor Ponta, ca și cea a lui Arturo Ui, trebuie oprită pe 16 noiembrie, iar PSD trebuie aruncat la groape de gunoi a istoriei – ca să nu transformăm România în pubela Europei. Ce altceva am fi, cu un gunoi pe post de președinte?





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu