vineri, 7 noiembrie 2014

Arc peste timp: trei motive pentru care tânărul Ponta şi l-a cumpărat pe bătrânul Vadim



Clarice DINU






Corneliu Vadim Tudor a fost adus să tropăie în turul II în hora marii uniri pesedisto-uneperiste, chit că, în urmă cu doar cinci zile, îl găsea pe Victor Ponta „un infractor care vrea să fie şeful statului”, „spion”, „obraznic care a furat un doctorat în trei minute de pe internet”. 


Victor Ponta n-a venit la poză. Şi-a trimis generalii - Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. Iar „spionul obraznic” s-a metamorfozat în „răul cel mai mic” că doamne fereşte să fie votat „un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie”.


Victor Ponta nu-l iubeşte pe Corneliu Vadim Tudor. Mariajul politic dinaintea turului doi este unul din interes. Îl va lăsa să transmită mesajul hardcore pe care o parte a electoratului, dar şi a activului de partid mai ales, vrea să-l audă mult mai tranşant, însă el nu poate să o facă.


1. Victor Ponta nu-şi permite acum să iasă la rampă şi să-i apere pe liderii penali ai partidului, lideri care şi-au păstrat ascendentul în masa votanţilor pesedişti pe care prezidenţiabilul trebuie să-i ţină neapărat în blockstarturi pentru turul al doilea. Glasul lui Vadim Tudor le va satisface orgoliul. A făcut-o, de altfel, în prima apariţie publică în calitate de aliat a lui Victor Ponta.


„Noi dorim să se respecte legea şi să se termine cu arestările astea abuzive. O ruşine! Arestezi un fost prim-ministru al României(Adrian Năstase-n.r.), arestezi un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pe Viorel Hrebenciuc. Are păcatele lui, dar a avut şi merite. Cât despre treaba cu pădurile, asta este o comicărie. A negociat cu tânărul Dan Şova să se dea o lege a amnistiei. Păi, asta am vorbit şi eu cu toată lumea. Sigur, să se dea, că sunt mulţi oameni închişi pe nedrept”


2. Lui Victor Ponta nu-i este de ajuns naţionalismul afişat până acum în campania electorală. Are nevoie de mai mult, de un om care să ţină treaz electoratul sensibil la discursul radical deşănţat. Corneliu Vadim Tudor poate să o facă, iar acel 3,6% obţinut de acesta în primul tur este o dovadă. În plus, el se pliază şi pe electoratul lui Dan Diaconescu angajat în aceeaşi retorică. „Ca naţionalist român, eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie”, a venit azi ca o mănuşă declaraţia lui C.V. Tudor.


3. Nu în ultimul rând, Victor Ponta are nevoie de nostalgicii vechiului regim cărora nu are cine să le vorbească acum. Cântăreţul cuplului Ceauşescu şi mai apoi, după Revoluţie, „sifonul” securiştilor prin revista România Mare, C.V. Tudor va fi propagandistul lui Victor Ponta într-un mediu în care accesul acestuia este oarecum limitat.


Pesonajul Corneliu Vadim Tudor va fi depăşit după aceste alegeri. Nu înainte însă de a împrăştia mirosul său pestilenţial până în cel mai ascuns colţ al urâţeniei umane.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu